MinByAalborg.dk

Byggematador Søren Enggaard og storbonde Flemming Fuglede Jørgensen skal mandag for Retten i Aalborg

8 maj, 2023 | 05:45
- Af Redaktion
Byggematadoren og storbonden ventes at tilstå insiderhandel
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Byggematador Søren Enggaard og storbonde Flemming Fuglede Jørgensen skal mandag for Retten i Aalborg, hvor de er anklaget for ulovlig insiderhandel med aktier. Flemming Fuglede Jørgensen havde i sommeren 2021  som bestyrelsesmedlem i forsikringsselskabet Alm. Brand fået viden om, at selskabet ville opkøbe Codan i en milliardhandel, hvilket formodedes at få aktien til at stige, og denne viden delte han på færgen på vej hjem fra mødet med Søren Enggaard, ifølge TV2 Nord.

Grundlaget for tiltalen er, at oplysningen fik Søren Enggaard til at købe aktier i Alm. Brand for næsten en million kroner samme dag, og næste dag kom nyheden om, at Alm. Brands opkøb af Codan for mere end 12 milliarder kroner. Sagen om insiderhandel kom frem, fordi Flemming Fuglede Jørgensen havde sin telefon på medhør og talte så højt, at andre på færgen ikke kunne undgå at høre samtalen, og blandt tilhørerne var en journalist, som hurtigt opfattede, at der var tale om ulovlig insiderhandel.

Ifølge TV2 Nords oplysninger, har begge mænd tænkt sig at tilstå. Mod forventning faldt Alm. Brand aktierne efter opkøbet af Codan, men det har ingen betydning i juridisk forstand.

Kilde TV2 Nord

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt