MinByAalborg.dk

Naturløsninger fra de unges: Mediekonkurrencen giver stemme til de ældste klassetrin

7 maj, 2023 | 13:48
- Af Redaktion
Klimaangsten fylder i lige så høj grad hos de unge som den gør hos de voksne. Nu får de unge lov til at agere journalister og kan tilmed vinde pengepræmier for deres innovation i Mediekonkurrencen 2023.
Info:
Hånd holder plante.
Foto: Akil Mazumber, Pexels
Som temperaturen stiger, biodiversiteten skranter, og klimaangsten hærger, kan man nemt komme til at tro, at det er for sent. Men mens de voksne diskutere om langtidsholdbare løsninger, er der ikke mange, der lytter til de unge.

 

Derfor vil Mediekonkurrencen 2023 give de unge muligheder for at belyse og debattere emner, der fylder hos dem.

 

”Den offentlige debat om klima og biodiversitet er i høj grad præget af dommedagsscenarier – og selvom det kan være effektivt, så må vi ikke tage håbet fra næste generation. Der er mange gode historier og muligheder gemt i klima- og biodiversitetskriserne. Løser vi dem på en smart måde, kan vi skabe et samfund, der er bedre end det, vi har i dag,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

 

Derfor inviteres landets 6-10 klasser til at deltage i Mediekonkurrencen 2023, hvor de kan afprøve at være journalister og agere som nyhedsredaktion.

 

De kan beskæftige sig med alt fra globale klimaforandringer til lokal natur. Det skal give en konstruktiv tilgang for de unge, når klimakrisen fylder og giver usikkerhed for fremtiden.

 

De unges ideer vil blive bedømt af en jury, der vil bestå af repræsentanter fra WWF Verdensnaturfonden og Østifterne.

 

”Østifterne støtter både store og små projekter i hele Danmark. Ud over de bedste aviser er det derfor naturligt for os også at belønne konkrete ideer,” siger Camilla Dolberg Schmidt, projektchef i Østifterne.

 

”Østifterne støtter både store og små projekter i hele Danmark. Ud over de bedste aviser er det derfor naturligt for os også at belønne konkrete ideer,” siger Camilla Dolberg Schmidt, projektchef i Østifterne.

 

De unge kan deltage ved at tilmelde på skoleavis.dk frem til og med fredag den 15. september 2023. Det er gratis at deltage.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: WWF via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt