Aalborg kan vælge mellem 290 økologiske øl

6 maj, 2023 | 16:00
Hvis man vælger en økologisk øl fra Bryggeriforeningen, er der nu 290 at vælge blandt.
Foto: Timothy Dykes

Hvis danske øl-nydere udelukkede vil skænke økologiske bryg i deres glas, har de rigeligt at vælge imellem. En opgørelse blandt Bryggeriforeningens medlemmer viser, at de tilbyder hele 290 forskellige økologiske øl.

De 290 økologiske øl findes inden for alle øltyper, lige fra syrlige frugtøl til sorte portere. Der er flest lyse lagerøl, primært Pilsner og Classic, nemlig 69. Men tæt efter følger India Pale Ale, som der er 65 af på butikshylder og fadølsanlæg.

”Flere af vores medlemmer har vanskeligt ved at skaffe økologisk humle, fordi interessen for at brygge øko-øl overstiger udbuddet af økologisk humle, der også er meget sårbar over for vind og vejr samt plantesygdomme. Men det er godt at se, at udvalget af økologisk øl alligevel er både rigt og varieret”, siger Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup.

En række danske bryggerier har lagt om til 100% økologi. Det gælder blandt andre Herslev Bryghus, Ørbæk Bryggeri, Bryggeriet Skands, Svaneke Bryghus, Nørrebro Bryghus, Skanderborg Bryghus, Birkerød Bryghus og Egholm Bryghus.

Kilde: Bryggeriforeningen via Ritzau

Del |

Relaterede nyheder