MinByAalborg.dk

Nyt værktøj til elever om grøn omstilling

5 maj, 2023 | 13:30
- Af Redaktion
Det skal blive lettere for skoleelever at dykke ned i den grønne omstilling ved at genkende problemstillinger og se på løsninger. Derfor har tænketanken CONCITO gået efter at skabe et læringsværktøj til dette område.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Klimaforandringer og bæredygtig adfærd skal i højere grad på skoleskemaet, men det kan være komplekse ting at arbejde med for skoleelever. Projektbaseret undervisning har vist sig at være en motiverende måde at inddrage det på, men for lærerne er det svært at vurdere, hvordan eleverne styrker deres kompetencer gennem projektbaseret klimaundervisning. Den udfordring adresserer et nyt didaktisk værktøj udviklet af CONCITOs Klimaambassade i samarbejde med eksperter indenfor evaluering.

Værktøjet beskriver konkrete tegn på læring indenfor fem kernekompetencer: kreativitet, samarbejde, formidling, navigation og implementering. Netop de kompetencer er afgørende for, at børn og unge kan være aktive i den grønne omstilling. De vil gøre dem i stand til at se muligheder, handle og dermed få håb for fremtiden.

”Klimaambassaden har arbejdet med projektbaseret og praksisnær undervisning om klima og bæredygtighed i mange år, men har manglet et sprog for at beskrive den positive udvikling og de udviklingspotentialer, vi kan se hos de elever, vi møder. Det er også noget, mange lærere efterlyser. Derfor har vi nu udviklet dette værktøj, der hjælper lærerne til at vurdere elevernes kompetencer og fremskridt,” siger programchef Synnøve Kjærland, Klimaambassaden.

Med udgangspunkt i relevant didaktisk metode har Klimaambassaden konkretiseret fem generelle “projektkompetencer” i en række tegn på læring, så de bliver lettere at få øje på, italesætte og målrette undervisningen efter. Disse udgives nu i form af et didaktisk værktøj, som mange folkeskolelærere forhåbentlig kan få gavn af, når de kører projektbaseret undervisning i grundskolen. Værktøjet er gratis og kan hentes på CONCITOs hjemmeside.

Kilde: Tænketanken CONCITO via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt