MinByAalborg.dk

Årets Specialforbund er Parasport Danmark

4 maj, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Parasport Danmark kan kalde sig Årets Specialforbund 2023 efter afstemning.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

På Danmarks Idrætsforbunds (DIF) årsmøde lørdag d. 29. april var det Parasport Danmark, der modtog salens hyldest og en pengegave på 100.000 kr. efter at have vundet afstemningen om Årets Specialforbund 2023.

“Det her er en meget stor anerkendelse af vores arbejde i Parasport Danmark. Vi er på en lang rejse og mission om at skabe de bedste muligheder og rammer for, at personer med handicap og særlige behov kan dyrke idræt og motionere i sociale attraktive fællesskaber. Det arbejder vi på hver dag, og derfor er vi naturligvis ekstremt glade for den her pris,” siger John Petersson, formand i Parasport Danmark:

Prisen blev overrakt af DIF’s næstformand, Thomas Bach, og han fremhæver især Parasport Danmarks indsats for børn og unge med fysiske handicap og deres fokus på mangfoldighed.

”Parasport Danmark arbejder målrettet for at skabe trygge idrætsfællesskaber for børn og unge med fysiske handicap og bygger bro videre til det almene foreningsliv. Samtidig rekrutterer de både frivillige og administrative medarbejdere ud fra et mangfoldigt fokus. Jeg vil gerne ønske et stort tillykke til Parasport Danmark – det er meget velfortjent, at de vinder prisen som Årets Specialforbund 2023,” siger Thomas Bach.

Parasport Danmark har ifølge indstillingen arbejdet målrettet inden for følgende områder:

  • Tiltrækning og fastholdelse af medlemmer: Parasport Danmark har i 2022 videreudviklet sit børne- og ungekoncept Rising Stars, som tilbyder et trygt idrætsfællesskab til børn og unge med fysiske handicap i alderen 7- 15 år og hjælper unge atleter ud i det almene foreningsliv.
  • Tværidrætsligt samarbejde: Parasport Danmark har i 2022 fortsat sit samarbejde med en række specialforbund, som forbundet har partnerskabsaftaler med.
  • Samfundsansvar: Parasport Danmark har i 2022 fået udviklet en rapport, der har identificeret faktorer, der kan være barrierer for, at personer med handicap deltager i idræt, og rapporten har bidraget med løsninger til det videre arbejde.
  • Mangfoldighed: Parasport Danmark har arbejdet målrettet med mangfoldighed i rekrutteringen af frivillige trænere og medlemmer til forbundets udvalg og bestyrelse samt i forbundets administration, hvor der er stor andel af ansatte, der er ansat i fleks- og skånejob.

Kilde: Danmarks Idrætsforbund via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt