To mænd tiltalt for dokumentfalsk om listeriarapporter

3 maj, 2023 | 17:30
Flere laboratorierapporter angående listeriaindholdet er blevet ændret af to mænd angående salg af laks til udlandet. Anklagemyndigheden har tiltalt de to mænd for grov karakter af dokumentfalsk.
Foto: Abstral Official

To mænd er blevet tiltalt for at have begået dokumentfalsk af særlig grov karakter ved at forfalske laboratorierapporter i forbindelse med eksport af laks.

Anklageskriftet afslører, at en ansat og direktøren i virksomheden anklages for fem tilfælde af dokumentfalsk i forbindelse med salg af i alt 32,3 tons laksekød til udlandet.

Kødet blev solgt til kunder i Italien, England og Spanien i en periode på lidt over to måneder fra januar til april 2018, og den samlede pris var på cirka 650.000 danske kroner. I en af sagerne blev produktbeskrivelsen, produktionsdatoen, opbevaringsvejledningen og holdbarhedsdatoen ændret, mens analyseresultaterne om listeria blev ændret i to af forholdene ifølge anklageskriftet.

Listeria-bakterier kan være farlige og føre til listeriainfektion, blodforgiftning eller meningitis hos personer med nedsat immunforsvar og kan også være skadelige for gravide og deres ufødte børn. Der registreres normalt omkring 50 tilfælde af listeria i Danmark om året ifølge Statens Serum Instituts hjemmeside.

Retssagen mod de to mænd vil finde sted den 8. og 9. maj ved Retten i Hjørring, og det er ikke klart, hvordan de vil forholde sig til anklagerne.

Kilde: Nordjyske.dk

Del |

Relaterede nyheder