MinByAalborg.dk

Mette F: Vi skal løse problemerne med fagforeningerne

1 maj, 2023 | 12:45
- Af Redaktion
Statsministeren brugte blandt andet første maj til at understrege, at fagforeningerne og Socialdemokratiet skal til at se fremad.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Den danske statsminister Mette Frederiksen (S) siger i sin 1. maj-tale i København, at forholdet mellem regeringen og fagbevægelsen er anstrengt i øjeblikket. Alligevel opfordrer hun til, at man ser fremad og arbejder sammen om at løse problemerne.

– Gode kammerater ved, at selv efter en følelsesladet, ophidset diskussion, så skal man være i stand til at komme videre. Det ønsker jeg, siger statsminister Mette Frederiksen.

Statsministeren påpeger, at det er ikke nyt, at forholdet mellem fagbevægelsen og Socialdemokratiet kan være dårligt. Hun minder om, at tidligere statsminister Anker Jørgensen (S) blev kaldt “en lille lort”, men hun ønsker ikke at bruge 1. maj til at komme med historiske eksempler.

– Socialdemokratiet og fagbevægelsen har igennem tiden haft kammeratlige samtaler og det, der er værre. Jeg vil ikke bruge 1. maj til at komme med historiske eksempler. I kender dem. Egentlig blot for at sige, at jeg respekterer fagbevægelsen, også når det handlede om store bededag. Vi var blot uenige,

I en kronik i weekenden, som hun skrev sammen med Lars Løkke Rasmussen (M) og Troels Lund Poulsen (V), mente de dog ikke, at afskaffelsen af store bededag kunne måle sig med andre store beslutninger.

Det var netop denne beslutning, som førte til, at fagbevægelsen besluttede at ekskludere Socialdemokratiet fra 1. maj-arrangementer.

Mette Frederiksen forklarer også, hvorfor hun dannede en bred regering. Hun mener, at det er for Danmarks skyld og for at sikre danskerne et bedre samfund. Politik handler ikke om popularitet, men om at tage ansvar og turde indgå kompromiser, siger hun.

Kilde: Nordjyske.dk

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt