MinByAalborg.dk

Danske plastflasker indeholder nu 52 % genanvendt plast

1 maj, 2023 | 02:00
- Af Redaktion
En opgørelse viser, at det går i den rigtige retning med at genanvende plastik i plastflasker, men der kan ligge hindringer i vejen for en forøgelse.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

De danske tapperier har allerede nået deres mål om, at i 2025 skal mindst halvdelen af plastikken i deres flasker være genanvendt plastik – det dobbelte af EU’s krav. Det viser tal fra Bryggeriforeningen, der har opgjort indholdet af genanvendt plastik til 52%.

”Da vi i 2018 målte første gang, udgjorde genanvendt plastik 28%, så vi er tæt på en fordobling. Men vi har lang vej endnu, for i 2030 vil vi bruge 100% genanvendt plastik”, siger direktør Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen, hvor de danske tapperier er organiseret.

Tapperierne oplever stigende udfordringer med at få adgang til genanvendeligt plastmateriale i den rette kvalitet og med sikkerhed for forsyning. For at tapperierne kan nå deres 2030-mål er der derfor behov for, at de kan få adgang til den indsamlede og genanvendelige plast, som de selv forsyner markedet med via pantsystemet.

Branchen indsamlede med hjælp fra pantende danskerne 11.234 ton genanvendeligt plast i 2022, idet returprocenten på flaskerne var 93%. Men branchen fik kun mulighed for at bruge 6.315 tons genanvendt plast.

”Der er behov for at sikre, at tapperierne får adgang til den genanvendelige plast, som de selv sender ud på markedet. Det giver en langt bedre udnyttelse af knappe ressourcer at beholde plasten i et lukket kredsløb, i stedet for at stor del af den bruges i produkter, der ender som affald”, siger Nick Hækkerup.

Ifølge et EU-direktiv skal emballagerne indeholde mindst 25% genanvendt plast i 2025 og 30% i 2030 – krav som de danske tapperier altså allerede lever op til.

Kilde: Bryggeriforeningen

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt