Minkavlere kan få erstatning i 2024

28 april, 2023 | 13:00
Regeringen laver ny turbomodel

Erstatningen til de sidste minkavlere har været planlagt til at blive udbetalt i 2027, hvilket har givet stor kritik af Mette Frederiksen og den tidligere regering. SVM- regeringen har nu lavet en ny udbetalingsmodel, så erstatningerne og øvrige udbetalinger, som estimeres til over 19 milliarder, forventes udbetalt i midten af 2024. Alle mink i Danmark blev af den tidligere regering beordret aflivet, da corona smittede fra mink til mennesker. Den største koncentration af minkfarme var i Nordjylland.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) håber, at modellen kan være med til at give en værdig afslutning på sagen, da “det er familier og skæbner bag, og det er alle minkavlere, der er blevet ramt” og “Vi skylder jer et ordentligt og værdigt punktum”, siger han på et pressemøde ifølge TV2 Nord. Vælger man den hurtige erstatningsmodel afviser man samtidig klagemuligheder.

Kilde TV2 Nord

Del |

Relaterede nyheder