MinByAalborg.dk

Lukning af AspIT i Aalborg kan koste dyrt ifølge autismeforening

28 april, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Kommunerne sparer kun på kort sigt
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

På lang sigt kan det blive dyrt at spare på IT-uddannelsen, AspIT, for unge mennesker med autisme-diagnose. Uddannelsen skal lukke til sommer, fordi kommunerne visiterer for få elever til at specialisere sig i IT, men formand i Landsforeningen Autisme, Brian Andersen, mener ifølge TV2Nord, at det er kortsigtet økonomisk tænkning, da det har store konsekvenser både for den enkelte og samfundet.

Det kan blive dyrt, når de unge risikerer at blive visiteret til et forkert tilbud, når uddannelsen lukker, mener han. Ifølge ham kan en løsning på kommunernes kortsigtede økonomiske tænkning være, at dem, der visiterer, ikke er dem med økonomisk ansvar. Med det rigtige tilbud til den enkelte er der langt større chance for arbejde og uddannelse, og ellers risikerer man at borgeren ender på overførselsindkomst. Så på længere sigt er der en samfundsøkonomisk gevinst ved at have den målrettede uddannelse, selvom den kan være dyr.

Ifølge en Cowi-undersøgelse blandt 36 virksomheder med elever fra AspIT, har samtlige anbefalet andre virksomheder at tage en elev med aspergers.

Kilde TV2 Nord

 

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt