Designvirksomhed fundet til Thor Havvindmøllepark

28 april, 2023 | 08:00
Nu er der sat navn på, hvem der skal designe den kommende Thor Havvindmøllepark i Nordsøen: Wood Thilsted.
Foto: bennett tobias

Den nye havvindmøllepark bliver Danmarks hidtil største, og den vil levere strøm til op imod en million danske husstande.
Havvindmølleparken opføres af det tyske selskab RWE, der har vundet opgaven i en budrunde med flere velrenommerede konkurrenter.

Det er kun syv år siden, ingeniørerne Christian LeBlanc Thilsted og Alastair Muir Wood etablerede Wood Thilsted.

Men det går stærkt for virksomheden, der fik Børsens Gazellepris i 2021. Wood Thilsted har allerede haft succes med at vinde store kontrakter om prestigefyldte havvindmølleprojekter i USA, Storbritannien og Asien.

Nu skal virksomheden designe fundamenter til Thor Havvindmøllepark i Nordsøen, så danskerne kan få grøn strøm til lave kWh-priser.

Ingeniører er stolte af at drive den grønne omstilling i Danmark

”Selvom Wood Thilsted har fremdrift ude i verden, er det da noget særligt for os at vinde udbuddet om et projekt i Danmark,” fortæller afdelingschef Morten Dahl Nielsen, der har stået for forhandlingerne med RWE.

”Vi kan mærke, at vores unge ingeniører er meget begejstrede for at være med til at drive den grønne omstilling herhjemme. Det er meget positivt, for vi forventer, at vi får brug for endnu flere dygtige ingeniører i fremtiden.”

Specialister i fundamenter med lavere materialeforbrug

”Vi har vundet udbuddet, fordi vi har specialiseret os i fundamenter med et lavere materialeforbrug. Lige fra første dag har vi arbejdet i døgndrift for at udvikle software, der kan optimere designet. Vi fokuserer især på at nedbringe forbruget af stål til fundamentet. Det er selvfølgelig ekstra vigtigt i en tid, hvor stålprisen stiger hele tiden. På bundlinjen betyder det, at havvindmøllerne kan opføres til en markant lavere pris. Desuden er det selvfølgelig også godt for miljøet at nedbringe materialeforbruget,” forklarer CTO og co-founder Christian LeBlanc Thilsted.

Fokuserer 100% på grøn omstilling

”Med Thor Havvindmøllepark tager Danmark et stort skridt mod en klimaneutral fremtid. Det er vi meget glade for at bidrage til.
Vi er stolte af vores samarbejde med RWE, og vores ingeniører arbejder allerede på projektet,” fortæller Morten Dahl Nielsen.

Ambitionerne for fremtiden er store i Wood Thilsted.

”Vi fokuserer 100% på at være en drivkraft for den grønne omstilling og blive globalt markedsledende indenfor design af havvindmølleparker. Derfor skal vi fortsat arbejde for optimering af designet.I de kommende år håber vi at vinde flere udbud, så miljøet og kunderne kan få miljøvenlig energi, ” uddyber Christian LeBlanc Thilsted.

Kilde: Wood Thilsted Partners via Ritzau

Del |

Relaterede nyheder