MinByAalborg.dk

Til gavn for Aalborg: Forbedringer på vej til sundhedssektoren

25 april, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Et ny projekt skal i fremtiden gøre det nemmere for hospitaler og kommuner - såsom Aalborgs - at dele sundhedsoplysninger.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Behovet for bedre kommunikation mellem hospital og kommune bliver stadig vigtigere. Bl.a. på grund af det stigende antal ældre borgere og manglen på sundhedsfagligt personale.

Bedre sektorovergange

I et nyt projekt sigter Regionshospitalet Gødstrup og Herning Kommune mod bedre sektorovergange ved at give kommunens plejepersonale nem adgang til patienternes sundhedsoplysninger fra hospitalet i det tidsrum, hvor borgeren skifter fra hospital til kommune.

– Projektet er en spændende mulighed for at forbedre samarbejdet mellem hospitalet og kommunen. Vi håber, at dette innovative projekt vil bidrage til at skabe et mere sammenhængende sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Forebyggelse af genindlæggelser

Resultatet af projektet er en ny webportal udviklet af Systematic. Webportalen giver sundhedsfaglige medarbejdere i kommunen let adgang til hospitalets dokumentation af pleje, behandling og målinger.

– Vi har stor fokus på sammenhængende patientforløb for vores patienter og borgere, og denne nye løsning vil gøre det hurtigere for vores medarbejdere at fortsætte den behandling, som er begyndt på hospitalet og hjælpe med at forebygge genindlæggelser, siger Dorte West (V), borgmester i Herning Kommune.

Udsigter for fremtiden

Ifølge planen skal det i fremtiden også være muligt at udvide løsningen med flere informationer fra hospitalet og relevant information fra kommunen om borgeren til hospitalet.

– Kommunikationen mellem hospital og kommune er vigtig, og vi er glade for at være en del af projektet. Vi håber, at det kan være med til at skabe en model for bedre samarbejde til fordel for patienterne, siger konstitueret hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup Henning Voss.

Pilotprojektet løber til udgangen af 2023, hvorefter det skal evalueres.

Kilde: Regionshospitalet Gødstrup via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt