MinByAalborg.dk

Lad dit barn i Aalborg få hjælp til psykiske problemer med ny viden

25 april, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
Mind My Mind er et ny evidensbaseret forskning, der kan hjælpe unge mennesker med psykiske problemstillinger som angst, depressioner, psykoseoplevelser med videre.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

”Børn og unge, der har psykoseoplevelser, har ofte mere alvorlige følelses- og adfærdsmæssige symptomer, end børn, som ikke har psykoseoplevelser. Derfor er det meget beroligende, at resultaterne viste, at Mind My Mind havde lige god effekt, målt på forældrerapporteret belastning af børnene, hos børn og unge med psykoseoplevelser sammenlignet med børn og unge uden psykoseoplevelser”, siger læge i børne- og ungdomspsykiatri, ph.d. Martin Rimvall, Psykiatrien Region Sjælland, Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, Forskningsenheden.

Det nye studie er netop publiceret i tidsskriftet Early Intervention in Psychiatry.

Blandt de 196 børn, der modtog lettere behandling med metoden Mind My Mind for tegn på angst, depression eller adfærdsvanskeligheder i forbindelse med det randomiserede, kontrollerede studie fortalte 20%, at de havde haft psykoseoplevelser. Forskerne undersøgte, om de børn fik mindre ud af behandlingen, end de, der ikke havde psykoseoplevelser. Og det er vigtigt at understrege, at det ikke er det samme som, at børnene er eller havde været psykotiske.

Vigtigt fund hjælper flere børn
Fundene i det nye studie er vigtige, fordi de viser, at blandt de børn og unge, der blev fundet egnet til Mind My Mind, var behandlingen effektiv, uanset om de havde psykoseoplevelser eller ej. Derfor bør psykoseoplevelser ikke i sig selv hindre deltagelse i Mind My Mind, som tilbydes til børn og unge, der har problemer indenfor angst, depression og adfærdsforstyrrelser.

Forude for beslutningen om at indgå i Mind My Mind blev børnene og de unge undersøgt ved en psykologundersøgelse.
”Ved at spørge ind til oplevelserne kan man hjælpe barnet med at få en realistisk forståelse af sig selv og omverdenen og opdage eventuel forværring med udvikling af psykotisk sygdom. Derfor er det vigtigt at undersøge barnet grundigt for alvorlige problemer, der kræver behandling i hospitalspsykiatrien, inden en behandling som Mind My Mind”, siger Martin Rimvall.

Hører stemmer eller ser syner
Psykoseoplevelser hos børn er ikke det samme sm, at børnene er eller har været psykotiske. Psykoseoplevelser er hyppige hos børn og unge og kommer til udtryk som forbigående hallucinationer som fx at høre stemmer eller at se syner, eller som usædvanlige ideer om at føle sig udspioneret eller forfulgt. Psykoseoplevelser kan virke skræmmende for barnet selv, og børn og unge kan være bange for at fortælle om den slags oplevelser til de voksne, der er omkring dem.

For nogle børn er psykoseoplevelser en normal del af udviklingen, men børn med psykiske helbredsproblemer såsom angst, depression og adfærdsforstyrrelser har hyppigere psykoseoplevelser end børn, der ikke har mentale helbredsproblemer.

Kilde: Psykiatrifonden via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt