MinByAalborg.dk

Lækkede dokumenter: Aalborgensiske landbrug kan blive totalt forandret

24 april, 2023 | 07:00
- Af Redaktion
Lækkede dokumenter fra EU viser, at der kan være store forandringer på vej til landbrug i hele Danmark.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Slut med rutinemæssig aflivning af millioner af daggamle hanekyllinger, forbud mod halekupering af grise, næbtrimning af høns og kastration af smågrise, samt et opgør med fastspændte grise og kreaturer og burhøns.
Alt det kan være fortid, når EU Kommissionen til efteråret fremlægger ny lovgivning om en fælles dyrevelfærdsramme for alle EUs medlemslande.

Det fremgår af lækkede arbejdsdokumenter som paraplyorganisationen EuroGroup For Animals har fået adgang til, og det får naturligvis smilet frem hos dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection, der i årevis har kæmpet landbrugsdyrenes sag:

“Det er et seriøst tegn på, at Kommissionen har mange af de tunge ting på dagsordenen, som vi og mange andre organisationer har kæmpet længe og hårdt for at forandre,” siger Esben Sloth, kampagnechef i World Animal Protection.

”Vi er meget optimistiske, for med de sager på dagsordenen kan det blive noget nær et paradigmeskifte for industrilandbruget, hvis Kommissionen fortsætter den vej, og det betyder, at EU Kommissionen rent faktisk har lyttet til de mange EU-borgere, der har skrevet under på de to borgerforslag om at afskaffe tremmedyr i landbruget, og om at bandlyse pelsavl i hele EU-området,” siger Esben Sloth.

Tilsammen er der mere end tre millioner underskrifter på de to borgerforslag om henholdsvis at afskaffe bure i landbruget (End The Cage Age) og forbyde mink og pelsavl i hele EU permanent (Fur Free Europe).

Da borgerforslaget ’End The Cage Age’ blev behandlet i EU, sagde Stella Kyriakides, der er kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, at det nu ville være slut med tremmer i landbruget, men det er første gang, at der er umiskendelige tegn på, at Kommissionen rent faktisk arbejder konkret med muligheden for at udfase tremmer og bure i landbruget.

Kilde: World Animal Protection Danmark via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt