Katte-parringssæsonen er startet

23 april, 2023 | 18:00
Rekord mange katte fik nyt hjem sidste år

Dyrenes Beskyttelses 10 internater slog rekord sidste år, da de måtte finde nyt hjem til over 6000 katte. Foråret sætter gang i kattenes løbetid, og det får konsekvenser for både de herreløse katte og dyreinternaterne. Flere og flere killinger vil komme til verden i løbet af foråret, og de bliver typisk afleveret til internatet, inden de er 12 uger gamle. Det giver et stort pres på internaterne til sommer ifølge internatchef for Nordjyllands internat, Karina Fisker.

I efteråret var flere internater fyldt med katte, så de måtte afvise at tage imod katte fra ejere, som ikke længere ønskede at have kat, og det frygter Karina Fisker kan blive tilfældet igen i år. Derfor opfordres katteejere kraftigt til at sterilisere deres kat, hvis ikke man ønsker at få killinger. Ønsket er samtidigt, at flere vil adoptere en kat. Der er anslået over 100.000 herreløse katte i Danmark, og risikoen for spredning af smitsomme og potentielt dødelige sygdomme, såsom virusinfektioner, øges med antallet af katte.

Kilde TV2 Nord

Del |

Relaterede nyheder