MinByAalborg.dk

Lille Spejder-Uge vækker børns nysgerrighed for naturen

22 april, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
Børnehaveklassebørn overalt i landet har i denne uge undervisning under åben himmel – et brud med dagligdagen som de tager imod med åbne arme.
Info:
Aditi Gautam Unsplash
I år er 700 børnehaveklasser tilmeldt ”Den Lille Spejder-uge”. I praksis betyder det, at børnehavebørnene på eksempelvis Herningvej Skole i Aalborg får en uge med undervisning i naturen.

 

”Der er bare noget helt andet ved at komme ud i naturen. Der er luft og rum til børnene. Der er så mange sanseoplevelser, de kan gribe fat i,” siger Søren Knutzon til TV 2 Nord. Han er børnehaveklasseleder på Herningvej Skole.

 

Formålet er at vække de yngste skoleelevers nysgerrighed for naturen. Den åbne himmel giver færre konflikter fordi legepladsen er endeløs, og de skal ikke slås for at få nye indtryk.

 

”Deres koncentration også bare mærkbart bedre, så snart vi kommer ud. Der er ikke ret mange, der har spurgt, hvornår skal vi hjem, hvornår skal vi videre med noget andet. De griber det, der er. Og derhjemme bliver jeg bare nødt til at køre det i meget korte intervaller, fordi det kræver bare meget af børn i den alder at sidde stille,” udtaler Søren Knutzon.

 

Kilde: TV 2 Nord

 

 

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt