MinByAalborg.dk

Sådan sparer du bedst på energiregningen Automatisk kladde

21 april, 2023 | 06:27
- Af Redaktion
Nu kan du som boligejer få indsigt i de bedste energibesparende tiltag til dit hjem og dermed reducere varmeregningen. Finans Danmark og DI Byggeri har set på alle energimærkerapporter for enfamiliehuse siden 2020. Ejendomsmæglerkæden Home har set nærmere på en analyse, som konkluderer at loft- og tagisolering, murisolering, udskiftning af døre og vinduer og installation af solceller er ... Læs mere
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Nu kan du som boligejer få indsigt i de bedste energibesparende tiltag til dit hjem og dermed reducere varmeregningen.

Finans Danmark og DI Byggeri har set på alle energimærkerapporter for enfamiliehuse siden 2020.

Ejendomsmæglerkæden Home har set nærmere på en analyse, som konkluderer at loft- og tagisolering, murisolering, udskiftning af døre og vinduer og installation af solceller er hyppige renoveringsforslag i energimærkerapporterne.

Ældre huse med dårlige energimærker, herunder E-G, får oftest anbefalet murisolering, efterfulgt af tag og loft.

Top 3 – anbefalinger til energiforbedringer for ældre huse:

  1. Isolering af mure
  2. Isolering af loft og tag
  3. Isolering/udskiftning af vinduer og døre

Kilde: DI og Finans Danmarks beregninger på baggrund af alle energimærkerapporter for boliger, 2018 – 2022.

”Efterisolering af hulmure og lofter er ofte en lavthængende frugt i forhold til at sænke sit varmeforbrug og dermed få en lavere varmeregning, fordi investeringen er relativt lille og tjener sig hjem over årene,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Hvis huset har et dårligt energimærke, er det billigere at forbedre end for huse med bedre energimærker, ifølge energimærkerapporter.

Analysen viser desuden også at renovering af huse med dårlig energistandard er blevet endnu mere fordelagtig på grund af højere energipriser, og at tilbagebetalingstiden for langt de fleste energiforbedringer er faldet.

Varmerykke har stor effekt på energimærket

En varmepumpeinstallation er en af de mest rentable forbedringsforslag til husets energimærke og giver mest effekt og rykker energiregningen mest pr. investeret krone. Dette er desuden uden hensyntagen til eventuelle tilskud fra Bygningspuljen/Varmepumpepuljen.

Varmepumpen rykker typisk energistandarden med to energimærker pr 100.000 kr investeret.

Ifølge Videnscentret Bolius kan energirenoveringer også forbedre indeklimaet.

Mange danskere prioriterer billig varme og lavt energiforbrug i en bolig ifølge YouGov for Home’s flyttebarometer. 35% af danskerne har lave energiudgifter på deres ‘top 3’ af vigtige kvaliteter til et hjem.

Kilden: Home via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt