MinByAalborg.dk

Aalborg-forældre kan nu lære deres børns digitale færden bedre at kende

18 april, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Som forældre i Aalborg vil man nok gerne være bedre til at forstå, hvad ens børn laver online. Det sætter ny podcast fokus på.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Som forælder kan man ofte blive i tvivl: Hvor lang tid må børnene egentlig bruge på skærmen? Kan man komme til at holde sit barn udenfor, hvis man ikke giver dem lov til at være på sociale medier, selvom de ikke er gamle nok? Og hvordan holder man øje med, hvad ens barn laver på de sociale medier uden at snage?

Det er nogle af de spørgsmål, journalist Ditte Giese dykker ned i i den nye podcast ’Skærmbarn’, som er blevet til i et samarbejde mellem Børns Vilkår og Heartbeats.

Formålet med podcasten er at klæde forældre bedre på til at forstå og støtte op om børns digitale verden. For den digitale udvikling har ændret vilkårene for børnelivet på rigtig mange områder. Den har givet et hav af nye muligheder, som både børnene og de voksne omkring dem skal lære at navigere i.

I podcasten taler Ditte Giese med et panel af eksperter og med dem, det hele handler om, nemlig børnene selv. I otte afsnit kommer de ind på emner som skærmtid, digital mobning, gaming og aldersgrænser på sociale medier.

”Jeg er selv mor til en sjetteklasses dreng, som griner, råber og snakker i timevis med vennerne online. Det, vi ubetinget konflikter mest om hjemme hos os, er skærm. Jeg ville gerne lave denne podcast for at gå på opdagelse i mit barns skærmverden og lære, hvad det er, der er så dragende, og hvordan jeg bedre kan støtte op om mit barns digitale liv.”

Børns Vilkår og BørneTelefonen hører fra rigtig mange børn og unge, at de ofte føler, det er deres eget ansvar at løse de udfordringer, de støder på i den digitale verden. Men sådan skal det ikke være. Det fortæller Kathrine Elmose, der er digital medieekspert i Børns Vilkår.

”Med podcasten ønsker vi at give forældre og andre nære voksne i børnenes liv nogle redskaber, konkrete råd og en større viden om nogen af de emner, der fylder rigtig meget i børnene og de unges digitale liv – fx fællesskaber, gaming og digital mobning.”

Første afsnit af podcasten ’Skærmbarn’ har premiere 17. april på Heartbeats.dk og alle tilgængelige podcastplatforme.

Podcasten er blevet til med støtte fra TrygFonden.

Kilde: Aller Media via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt