MinByAalborg.dk

Nordjyder vil have kaffen sort

16 april, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
I København er det modsat
Info:
Nathan Dumlao Unsplash

Der findes et væld af muligheder ud over sort, når man vil nyde en kop kaffe og mængden og typen af mælk, skummet mælk, måden at skumme mælken, sukker og sødetabletter kan variere. Flertallet af nordjyder tager dog ikke stilling til alt det, men drikker den sort, viser en undersøgelse fra Arla Pro, som er lavet i anledningen af DM i kaffe, som afholdes den 14. til 16. april.

Kaffe er et socialt element, som bringer os sammen og er en del af danskernes kultur, ifølge ejeren af Stillers Kaffe, Søren Stiller, som har vundet Danmarksmesterskaberne i kaffe otte gange.

Panelet Norstat har lavet en analyse, der viser, at 57 procent af nordjyderne vil have kaffen sort, mens 30 procent vil have mælk i. I hovedstaden vil 38 procent have den sort, mens 45 procent vil have mælk i. Kun i København vil et flertal have mælk i kaffen.

I Danmark drikker 63 procent kaffe hver eneste dag, heraf 70 procent mere end 3 kopper og 50 procent endda mindst fire kopper dagligt,

mens kun 20 procent aldrig drikker kaffe. På landsplan foretrækker 47 procent kaffen sort, 36 procent foretrækker den med mælk/plantedrik og 13 lader det afhænge af tid og sted. Kun 45 procent drikker kaffe på grund af smagen.

Kilde TV2 Nord

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt