Det er blevet dyrere at finde bolig i Aalborg

16 april, 2023 | 08:00
I marts måned kunne man i Aalborg og hele Danmark med se, at priserne på boligerne steg, mens der var færre boliger i udbud til salg.
Foto: Boligsiden

Flere købere og få boliger til salg

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home skyldes fremgangen flere købere på fremvisning og flere handler af villaer og rækkehuse, lejligheder og sommerhuse.

Hvor aktive køberne var i marts, er netop offentliggjort i det nyeste ’Boligbrief’ fra Home og Danske Bank.

”Hvis vi zoomer ind på villaer og rækkehuse, så har vi haft flere fremvisninger og handler i alle regioner,” siger Michael Dalsager, der er talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home.

Mindre afslag i marts

Udbuddet er fortsat lavt mange steder og lavere end tiden før corona. Tendensen har i længere tid været, at køberne er mere aktive, end boligejere er til at sætte til salg.

”Det er en fordel for nye sælgere, fordi flere købere må se på de samme boliger, og det er i sig selv med til at holde en hånd under priserne,” fremhæver Michael Dalsager fra Home.

Afslaget til køberne er også skrumpet fra februar til marts – og det gælder for villaer og rækkehuse, lejligheder og sommerhuse, viser tallene fra Boligsiden, som Home har set nærmere på.

På villaer og rækkehuse var afslaget pr. kvm. på 862 kr. i marts – mod 970 kr. i december. For et hus på 140 kvm. svarer det til 15.000 kr. mindre i afslag.

Boligmarkedet har generelt klaret sig bedre igennem årets første kvartal end frygtet.

Boligkøberne og -sælgerne er ved at finde det rette ben at stå på efter et usikkert efterår, forklarer Home.

Energipriserne er faldet markant, og det har hjulpet på købekraften hos forbrugerne – også boligkøberne. Forbrugerne har holdt økonomien i fulde omdrejninger i år, og afmatningen er også mindre markant end forudset. Mange er fortsat i arbejde, og der er mere løn i vente efter de nye overenskomster.

På den negative side er inflationen fortsat for høj, og boligmarkedet skal finde en ny ligevægt med et højere renteniveau end tidligere.

Kilde: Home via Ritzau

Del |

Relaterede nyheder