I Aalborg fokuserer man på dyrenes ve og vel

15 april, 2023 | 14:00
Aalborg og Danmark sammenlagt vælger stadig at fokusere på deres kæledyr, da vi vælger at tegne dyreforsikringer på dem.
Foto: Krista Mangulsone

Andelen af forsikrede kæledyr (hunde, katte og heste) er samlet set uændret fra 2021 til 2022. Således var knap syv ud af 10 kæledyr forsikrede, og fire ud af 10 ejere havde tegnet en sygeforsikring på deres hund, hest eller kat. Det viser den årlige undersøgelse af forsikringsgraden blandt kæledyrsejerne, som Agria har foretaget siden 2021.

Blandt hesteejerne har der været en stigning i andelen af dem, som vælger at tegne sygeforsikring til dyrene. Således havde halvdelen af alle heste ifølge undersøgelsen en sygeforsikring i 2022, mens det kun var fire ud af 10 i 2021.

Blandt hundeejerne var lysten til at sygeforsikre kæledyret uændret i forhold til 2021, så seks ud af 10 hunde var sygeforsikrede i 2022.

Andelen af katte med sygeforsikring er betydelig mindre end blandt hunde og heste. Kun 17 procent af kattene var sygeforsikret i 2022, og det er et lille fald siden 2021.

Forsikringer betyder færre aflivninger

Med en sygeforsikring garderer kæledyrsejerne sig, så de ikke behøver at foretage ubehagelige valg, når kæledyret bliver alvorligt sygt og skal have en dyr operation eller behandling.

Bliver dyret sygt eller kommer til skade, kan det være en dyr affære, hvis det ikke er forsikret. Derfor bliver udvejen desværre ofte, at dyret må aflives, fordi ejerne ikke har kalkuleret med dyrlægeregninger på mange tusind kroner.

Forsikring fremfor overraskelser

Undersøgelsen understreger, at det på trods af corona, inflation, energikrise og andre ulykker stadig er en prioritet hos danskerne at forsikre deres heste, hunde og til dels katte.

”Forsikringerne giver heste, hunde og katte adgang til korrekt, rettidig behandling, hvis sygdommen rammer, eller uheldet er ude. Kæledyrene er ofte en vigtig del af familien, og vi ønsker at passe på dem, også når de kommer galt afsted,” siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring og tilføjer:

”Vi forsikrer de ting, der er vigtige for os, og som kan være dyre at erstatte, hvis de går i stykker. Sådan er det også med sygeforsikringer til kæledyr.”

De kæledyresejere, som har fravalgt at sygeforsikre deres dyr, peger i Agrias undersøgelse på, at de finder forsikringen for dyr. Eller de synes ikke, at sygeforsikringen er prisen værd.

”Man skal altid huske på, at en sygeforsikring er valgfri. Den må ikke forveksles med ansvarsforsikringen, som dækker de udgifter, kæledyret evt. måtte påføre andre mennesker eller deres ting. Ansvarsforsikring er lovpligtig for hunde og heste i Danmark, ” siger Tine Stabell.

Kilde: Agria Dyreforsikring via Ritzau

Del |

Relaterede nyheder