MinByAalborg.dk

White Hawks: Red vores russiske profil

13 april, 2023 | 11:00
- Af Redaktion
Bestyrelsen frygter, at hvis de ikke kan forlænge kontrakten med Bumagin, risikerer han at ende i krig.
Ishockey
Info:
Ishockey
Samantha Gades - Unsplash

Frederikshavn White Hawks tog tidligt på sommerferie. Holdet tabte til Herning Blue Fox i kvartfinalen med et samlet 2-4-nederlag i Metal Ligaen.

 

Men bestyrelsen har andre ting at tænke på, mens de venter på næste sæson. Deres russiske profil Aleksandr Bumagin, der tidligere på året rev sit korsbånd over, står til at ende i krig, hvis de ikke kan forlænge hans kontrakt.

 

”Vi kan som bestyrelse og klub ikke leve med at sende Bumagin tilbage til Rusland grundet den nuværende situation i Ukraine. Vi vil under ingen omstændigheder være med til, at Bumagin kan risikere at blive sendt i krig velvidende, hvilke forfærdelige konsekvenser det kan have for Bumagin og hans familie,” siger White Hawks’ direktør, René Jørgensen til Kanal Frederikshavn.

 

Aleksandr Bumagin er nuværende bosat i Danmark med konen Natalija og tre børn, der alle er medlemmer af Frederikshavn Ishockey Klub.

 

”De vil bo i Danmark. Især børnene er mere danske end russiske, og både Natalija og Bumagin har i øjeblikket travlt med at lære dansk. De ønsker også dansk statsborgerskab, men det har længere udsigter,” siger René Jørgensen.

 

White Hawks beder både private såvel som virksomheder om hjælp, så holdet kan forlænge den russiske profils kontrakt, uden det påvirker næste års trup.

 

”Vi vil gerne takke på forhånd og håber, at mange vil overveje at bidrage til denne vigtige sag. Bumagin skal ikke i krig i Ukraine,” udtaler René Jørgensen.

 

Kilde: TV2 Nord

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt