18 sager om spritkørsel i påsken

11 april, 2023 | 16:00
Dertil kommer fire sager om narkokørsel

Politiet i Nordjylland havde fokus på spritbilister i påsken, da påskefrokoster ofte er forbundet med alkohol. Rigspolitiet havde meldt ud før påske, at størstedelen af landets politikredse ville have fokus på sprit- og narkokørsel. Nordjyllands Politik opfordrede de kørende patruljer til imellem de akutte opgaver at være opmærksomme på mulige spritbilister go at standse dem for kontrol. Ifølge Jess Falberg, som er leder af færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi, blev der næsten ingen spritbilister standset af motorcykelpatruljerne rundt om i kredsen sidste år, så derfor greb de det anderledes an i år.

Politiet noerede 18 sager om spritkørsel og fire sager om narkokørsel fra skærtorsdag til og med 2. påskedag i år, som er på niveau med sidste år. Antallet svinger hen over året, men ligge på 40-50 sager om måneden hos Nordjyllands Politi . Falberg mener ifølge Nordjyske, at én spritbilist er én for meget, fordi ens opmærksomhed og reaktionsevne bliver voldsomt nedsat og bare en lille uopmærksomhed kan i værste fald koste menneskeliv.

 Nordjyllands Politi dækker ikke Thy og Mors.

Kilde Nordjyske

Del |

Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder