MinByAalborg.dk

Statens Serum Institut holder fortsat øje med udbredelsen af coronasmitte i samfundet.

8 april, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
Selvpodninger kan påvise covid-19, influenza og RS-virus
Info:
Fusion Medical animation - Unsplash

Myndighederne vil gerne følge udbredelsen af Covid-19, selvom den ikke længere anses for en alment farlig sygdom og testcentrene lukkede for en uge siden. Statens Serum Institut (SSI) lancerer derfor projektet “Virusmåling på arbejdet,” hvor seruminstituttet vil samarbejde med nogle virksomheder om at tilbyde ansatte virustjek hjemme med selvpodningsudstyr på frivillig basis ved symptomer på luftvejsinfektion.

Selvpodninger kan påvise covid-19, influenza og RS-virus. Især spædbørn, ældre og immunsvækkede risikerer et alvorligt forløb, hvis de rammes af RS-virus, som er et forkølelsesvirus. Projektet skal supplere bl.a. spildevandsovervågning, test af indlagte patienter og sentinelovervågning hos praktiserende læger.

Seruminstituttet kontakter en række virksomheder og brancheorganisationer efter påske for at rekruttere deltagere i alle aldre og alle dele af landet til projektet. Ifølge SSI vil overvågning af en gruppe med mindre alvorlige symptomer give bedre mulighed for at vurdere alvorligheden af nye varianter.

Resultatet af prøverne kommer på en app, og man behøver ikke dele svaret med nogen. Anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen er fortsat, at er man syg med symptomer på luftvejsinfektion som feber, hoste eller ondt i halsen, skal man blive hjemme, men ved lette symptomer behøver man det ikke.

Kilde: Nordjyske

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt