MinByAalborg.dk

Pokalfinale bliver en del af DM-ugen i Aalborg

29 marts, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
Når Aalborg til sommer igen er vært for DM-ugen bliver kvindernes pokalfinale i fodbold en del af sportsugen. Pokalfinalen står mellem Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland på Aalborg Portland Park.
Info:
Aalborg Kommune

Når Aalborg og Danmarks Idrætsforbund er vært for DM-ugen fra den 22-25 juni er vært, så er kvindernes pokalfinale i fodbold Gjensidige Kvindepokalen en del af DM-ugen. DM-ugen er et slags mini-ol, hvor der over fire dage i Aalborg kåres over 200 danmarksmestre i mere end 35 sportsgrene.

Pokalfinalen i år står mellem FC Nordsjælland og Fortuna Hjørring og sparker DM-ugen i gang, idet Gjensidige Kvindepokalen bliver en del af DM-ugens store åbningsceremoni på Aalborg Portland Park.

– Jeg synes, at det er fantastisk, at vi i år får skabt et flot udstillingsvindue for kvindefodbold under DM-ugen her i Aalborg. DM-ugen handler netop om fællesskab og inspiration, og jeg håber, at mange har lyst til at komme ind og se pokalfinalen. Kampen bliver samtidig startskuddet til endnu en fantastisk DM-uge, hvor vi skal inspireres af dygtige atleter og fejre de danske mestre hen over fire dage, siger borgermester Thomas Kastrup-Larsen.

Eventansvarlig på DM-ugen, Mads Bang Aaen, mener, at Gjensidige Kvindepokalen og DM-ugen klæder hinanden godt på mange parametre.

– Dansk kvindefodbold er på et højt niveau, og hele ‘pakken’ omkring kvindefodbolden herhjemme er i konstant positiv udvikling. Det samme kan man sige om DM-ugen. Vi kom fantastisk fra start med eventet sidste år, og nu lægger vi ekstra på med mere sport, flere atleter, mere underholdning og flere aktiviteter for publikum.

Glæder sig

Bo Zinck, cheftræner i Fortuna Hjørring, glæder sig meget over at pokalfinalen er en del af DM-ugen:

– Jeg må skamrose arrangementet. Det glæder mig, at kampen spilles på neutral grund og at det endda er Aalborg Portland Park og så glæder det mig især, at kampen vil være en igangsætning af en virkelig fed DM-uge, hvor man hyper forskellige sportsgrene op. Jeg håber at en masse mennesker kommer på stadion og ser, hvad kvindefodbold kan, for det bliver en rigtig fed kamp.

Også for Chris Sargeant, cheftræner i FC Nordsjælland, er det en glædelig nyhed:

– Jeg synes, at det er megaspændende at være en del af DM-ugen, som er en uge, hvor man kan få øjnene op for en masse fede sportsgrene. Det er fantastisk, at vi skal være en del af åbningsceremonien.

Gjensidige Kvindepokalfinalen sparkes i gang d. 21. juni kl. 18.30 på Aalborg Portland Park. Der vil være stor fanzone før kampen.
Kampen kan ses live på DR2.

Læs mere om DM-ugen

Facts om DM-ugen:
Sted: Aalborg den 22.-25. juni
+ 35 sportsgrene
+ 100 discipliner
+ 200 medajlesæt
+ 2.500 atleter og officials
31 specialforbund

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Aalborg Kommune
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt