MinByAalborg.dk

Sushirestaurant i Aalborg lukker efter stor bøde

28 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
En bøde tilbage i efteråret tog det meste af restaurantens overskud
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Den aalborgensiske restaurant Kings Running Sushi har flere gange været i mediernes søgelys af negative årsager.
Den seneste sag drejer sig om en bøde på 200.000 kroner for at ikke at have betalt en kinesisk ansat nok i løn.
Restauranten, der siden 2019 har ligget på Østergade i Aalborg, vælger nu at dreje nøglen om og have sidste åbningsdag på fredag, den 31. marts 2023.
Begrundelsen ligger i sushirestaurantens eget opslag på Facebook i, at de øgede omkostninger gør, at restauranten ikke kan løbe rundt.

Men den nuværende krise, der har sendt priserne i vejret på alt fra dagligvarer til energi, har næppe været det eneste, der ellers skulle betales ekstra til.
Bøden på de 200.000 kroner – som restauranten fik sidste efterår af retten i Aalborg – satte ekstra pres på spisestedet, når overskuddet lød på 353.000 kroner i 2021.
Årsagen til bøden var en ulovlig ansættelse af en kinesisk statsborger, som ikke havde fået den udbetaling på en årsløn på minimum 375.000 kroner, som en ikke-EU-borger har krav på.

Men de kedelige sager stopper ikke der.

Fagbladet 3F kunne for tre år siden berette, at Kings Running Sushi blandt flere restauranter havde udfærdiget en proforma kontrakt. Det skete, da man ansatte en rumænsk mand.
3F’s Aalborg-afdeling kunne afdække, at manden havde i gennemsnit arbejdsdage på 10,5 timer samt kun fridage to gange om måneden.
Det var noget andet, der stod i hans kontrakt: 20 timer om ugen til 100 kroner i timen.

Fagforeningen kunne forklare Nordjyske, at det for Kings Running Sushis vedkommende endte med, at de skyldte cirka 230.000 kroner til den rumænske medarbejder.
Samme år, 2020, var Fødevarestyrelsen forbi tre gange hos den aalborgensiske restaurant, og besøget udmøntede sig i flere sure smileys. Først i juni 2020 kunne restauranten fremvise en glad smiley. Efterfølgende er der kommet to glade smileys til spisestedet.
Når restauranten har haft sidste servering på fredag, kan de 550 kvadratmeter store lokaler, der udgør spisestedet, udlejes via erhvervsmægleren Nordicals.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt