MinByAalborg.dk

Nyt hashlignende stof kan forveksles med slik

28 marts, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
HHC, som minder om hash, kan findes og købes lovligt flere steder i Nordjylland
Info:
Elsa Olofsson - Unsplash

Et nyt stof kaldet HHC, der minder om hash, kan findes og købes helt lovligt flere steder i Nordjylland, og så ligner indpakningen endda en pose slik.

– Folk køber det helt klart på netshops. Hvis du selv googler HHC-produkter, så kan du falde over mange, mange hjemmesider, hvor du kan få det tilsendt, siger Tore Hardlei, analysekemiker på Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet, til TV2 Nord.

Ifølge Tore Hardlei rammer HHC ikke lige så hårdt som THC, som er hash.

– Vi ved ikke endnu, hvilke skader det kan give. Stoffet er omkring en tredjedel så potent som THC, så der er nok bivirkninger ved det, som vi også ser med HHC. Men det er noget, der stadig forskes i, siger han til TV2 Nord.

Det er lovligt at køre i bil, efter man har indtaget HHC, hvilket er problematisk ifølge Tore Hardlei, fordi grænsen for, hvornår det bliver ulovligt at køre med THC i blodet er tæt på nul.

– Man kan argumentere for, at HHC bør være ulovligt at køre bil med, for det ligner jo hash så meget, og her er bagatelgrænsen meget lav. Vi kan godt spore HHC, men det er jo ikke ulovligt og dermed heller ingen sanktioner, hvis man kører bil med det i blodet. Det kan godt undre, siger Tore Hardlei til TV2 Nord og fortsætter:

– Jeg ved, at Justitsministeriet er i fuld gang med at kigge på, om reglerne bør laves om.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt