MinByAalborg.dk

Nye tyske aktionærer i AaB: Har store planer for fremtiden

23 marts, 2023 | 19:00
- Af Redaktion
Ambitionerne er at gå fra at være et bundhold i 3F Superligaen til at være en permanent del af toppen af dansk fodbold
AaB
Info:
AaB
Foto: MinByAalborg

AaB har fået ny storaktionær. Det oplyser den nordjyske superligaklub i en fondsbørsmeddelelse.

Den nye aktionær er det tyske selskab Sports Strategy Excellence 22 (SSE22), som skyder godt 15 millioner kroner ind i klubben. Det giver dem 20 procent af aktierne i AaB.

Sports Strategy Excellence 22 er skabt af Thomas Hitzlsperger, Bernhard Peters, Joachim Hilke, Ole Jan Kappmeier, Finn Meinecke og Jan Peters, og formålet er at investere i samt bidrage til, at AaB’s sportslige og strategiske udvikling.

Lige i tiden er AaB et bundhold i 3F Superligaen, men man vil gerne være en permanent del af toppen af dansk fodbold. Sammen med Sports Strategy Excellence 22 vil man udvikle lokale talenter fra AaB Akademiet til 3F Superligaen og til international fodbold.

– Vores mål er at forstærke AaB gennem en holistisk struktur fra græsrødderne i AaB Akademiet og op til Superligatruppen. Nordjylland og det lokale fællesskab i og omkring Aalborg er et fantastisk område, som skal være grundlaget og kernen for vores sportslige idéer. Vi glæder os over mulighederne og ser frem til at arbejde sammen med klubbens ledelse, stab, administration, lokalområde og fans i bestræbelserne på at opnå det bedste for klubben, siger Bernhard Peters i fondsbørsmeddelelsen.

Udover det tyske selskab har lokale aktionærer skudt 15 millioner ind i klubben, og ved en fortegningsretsemission, som efter planen er gennemført i løbet af andet kvartal i 2023, er der givet et bindende tilsagn om en kapitalindførsel på 45 millioner kroner.

– Vi glæder os over det kommende og forhåbentlig langvarige samarbejde med SSE22 og er samtidig særdeles glade for, at den præsenterede model også har mødt stor opbakning fra både eksisterende og nye, kommende storaktionærer i Nordjylland. At vi samlet har opnået opbakning og et forhåndstilsagn på 45 millioner kroner er imponerende, og det vil jeg gerne takke alle involverede for, siger AaB’s bestyrelsesformand, Niels David Nielsen, i fondsbørsmeddelelsen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt