MinByAalborg.dk

Klar opfordring: Har du husket at tjekke elinstallationen i din bolig?

23 marts, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Det er boligejerens ansvar, at elinstallationen i boligen er i orden
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Husk at tjekke dine elinstallationer. Sådan lyder opfordringen fra Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse via Ritzau.

I 2022 kontrollerede styrelsen elinstallationerne i 104 boliger, der var mindre end et år gamle. Her var der kun 22 boliger, hvor alt var, som det skulle være. 80 steder skulle noget rettes, og to steder fik husejerne påbud om at bringe installationerne i orden.

I to ud af tre boliger var et problem, at transportable elektriske brugsgenstande, eksempelvis elkedler, ikke havde korrekt jordforbindelse. Derudover havde stationære eller fastmonterede brugsgenstande, eksempelvis køleskabe, hvert syvende sted ikke jordforbindelse.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er det boligejernes ansvar, at installationerne er i orden.

– Det er et generelt problem, at de stikkontakter, der monteres i nye boliger, ikke giver jordforbindelse til den stikprop, som de fleste elapparater er forsynet med. Dermed risikerer man at få stød, hvis der er en fejl i elapparatet. Det er en fejl, der let kan løses ved at benytte en adapter. Men generelt er nye boligejere ikke klar over mulighederne for at vælge en løsning, der sikrer, at elapparaterne tilsluttes til jordforbindelsen som krævet, fx med en adapter eller et kompatibelt stikkontaktsystem, siger vicekontorchef Evy Boe Madsen fra Sikkerhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Sikkerhedsstyrelsen via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt