Norlys giver ubegrænsede sygedage til ansatte med syge børn

19 marts, 2023 | 22:00
Norlys har 1. marts vedtaget et nyt tiltag, der giver deres ansatte med syge børn ubegrænsede sygedage. Forsker mener flere virksomheder vil give deres ansatte samme tilbud.
Alexander Dummer - Unsplash

Hvem skal tage barnets første sygedag? Og hvad gør man, når der ikke er flere sygedage tilbage? Det spørgsmål oplever mange forældre at stille sig selv.

Men medarbejdere hos Norlys behøver ikke længere at bekymre sig om dette. Energikoncernen har nemlig givet deres 3.000 medarbejdere ubegrænsede sygedage, når deres børn bliver syge. Det skriver DR.

– Det er en kæmpe tillidserklæring. Vi er glade og helt vildt stolte.

Sådan siger Maria Østergaard, der arbejder som inkasso-assistent hos Norlys i Aalborg og er mor til to piger på otte og tre år, til DR.

Maria Østergaard sidder i samarbejdsudvalget hos Norlys og var med til at bringe emnet på banen for ledelsen.

– Mange af mine kolleger var stressede, når et af børnene var syge. Af hensyn til arbejdet var der mange – også mig selv – der afleverede et halvsløjt barn i vuggestuen, dagplejen eller børnehaven, siger hun.

– Det gør ondt. Man bliver ramt, fordi man ikke synes, at man gør det godt nok som forældre, og at det ikke er fair overfor ens barn, forklarer hun til DR.

Kort efter forslaget blev forklaret til ledelsen gik der ikke længe, før loftet på sygedage blev afskaffet.

Tiltag vil sprede sig

Professor i arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, Thomas Bredgaard, har ikke hørt om en løsning som denne.

Men han mener, at hvis Norlys får succes med det nye tiltag, så vil andre virksomheder følge i samme spor for at give deres medarbejdere samme tilbud. Især i en tid, hvor der er kamp og arbejdskraften.

– Derfor handler det om at kunne tilbyde nogle gode vilkår ude på arbejdspladserne, så de kan tiltrække dygtige medarbejdere udefra. Og det her er et godt eksempel på det, siger Thomas Bredgaard til DR.

Fordel for medarbejdere og virksomheden

Det nye tiltag og ubegrænsede sygedage trådte i kraft 1. marts. Derfor har Norlys ikke gjort sig mange erfaringer med det nye tiltag endnu.

Men HR-direktør for Norlys, Agnete Lundemose, er sikker på, at det nye tiltag kommer til at gavne både medarbejderne og virksomheden.

– Vi tror på, at vi får nogle mere tilfredse og mindre stressede medarbejdere, og vi får noget tilbage den anden vej i form af øget loyalitet fra de ansatte, siger Agnete Lundemose til DR.

Selvom flere sygedage kan lyde som en dyr omkostning for Norlys, så kommer det ifølge Agne Lundemose ikke til at give virksomheden problemer.

– Vi har ikke en forventning om, at det vil give os en masse ekstra omkostninger, for vi tror på, at medarbejderne fuldt ud er i stand til at balancere det selv.

Del |

Kilde: DR
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder