Ulovligt kartel blandt flere jyske og fynske spillesteder

18 marts, 2023 | 20:00
De ulovlige aftaler om priser på kendte danske kunstnere har stået på siden 2015. Silas Bjerregaard fra Musikkens Hus i Aalborg ser det som et tegn på desperation.
Austin Neill - Unsplash

I otte år er der tilsyneladende indgået ulovlige prisaftaler mellem otte jyske og fynske spillesteder, som dermed kan have snydt kunstnerne for store summer. Det skriver Nordjyske.

Et af de spillesteder, der har indrømmet deltagelse i erfa-gruppen, er Tobakken i Esbjerg.

Kulturekspert Ronnie Hansen, der er hyret ind for at rydde op i papirarbejdet på Tobakken, siger til JydskeVestkysten:

– Vi har fået en advokat-vurdering, og advokatens konklusion lød, at der var risiko for, at erfa-gruppen kunne ses som et decideret kartel og dermed et brud på Konkurrenceloven. Advokaten anbefalede, at Tobakken stoppede aktiviteten med det samme og omgående trak sig fra gruppen.

I sit oprydningsarbejde fandt Ronnie Hansen blandt andet 1.000 mails i erfa-gruppen og meldte det til Esbjerg Kommune.

En desperat branche

I Musikken Hus i Aalborg er den ansvarlige for den rytmiske booking, Silas Bjerregaard overrasket over nyheden:

– Jeg var ikke bevidst om, at det foregik. Vi er en lille branche, så vi snakker sammen om generelle forhold i branchen, men at decideret aftale priser er konkurrenceforvridende, så det gør vi selvfølgelig ikke, siger han til Nordjyske og fortsætter:

– Der er jo nok en grund til det, hvis det sker, det er en branche i krise. Det virker som en desperat måde at kompensere for faldende billetsalg på. Men der er jo måder, man kan forhandle på, som er mere gennemsigtige. Og hvis en kunstner er for dyr, må spillestederne sige nej, og så må kunstneren selv erfare det og indrette sin pris derefter.

Det er kunstnere som Tessa, Saveus, Folkeklubben, Jung, MC Einar og Tim Christensen, der ifølge JydskeVestkysten har fået lavere honorarer på grund af de ulovlige prisaftaler.

Flere af ovennævnte kunstnere har også været på plakaten i Musikkens Hus.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder