Ventetiderne på operationer er steget med 50 procent inden for de seneste tre år.

17 marts, 2023 | 18:00
Indtil akutplanen træder i kraft, forventer indenrigs- og sundhedsministeren en fortsat stigning i ventetiden.
Aalborg sygehus

Der er udfordringer med at holde ventetiderne nede i sygehusvæsenet.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet meddeler på deres hjemmeside, at ventetiderne på kirurgiske operationer er steget med 50 procent fra første kvartal i 2020 til fjerde kvartal i samme år.

– For mange patienter må vente i alt for lang tid på en operation, siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) til hjemmesiden.
Hun udtaler, at det er meget beklageligt, at ventetiderne på operationer er steget med 50 procent på kun tre år, og derfor har regeringen og Danske Regioner samarbejdet om en akutplan med forskellige initiativer, der skal bidrage til at reducere ventetiderne.

Selvom akutplanen er et vigtigt skridt i den rigtige retning, er det dog ikke en quick fix-løsning, der kan reducere ventetiderne på operationer fra den ene dag til den anden. Derfor kommer det desværre ikke som nogen overraskelse, at ventetiderne stadig er stigende, og forventes at stige yderligere den kommende tid.
Hun forventer, at de nye initiativer fra akutplanen vil øge aktiviteten på sygehusene og fremskynde ventetiden for operationer.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder