MinByAalborg.dk

Trods presset sygehusvæsen: Stor del af nordjyderne er tilfredse med personalet.

17 marts, 2023 | 04:00
- Af Redaktion
Manglende patientinddragelse og information er dog et udbredt problem, ifølge mange patienter.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

94 ud af 100 nordjyske patienter er enten meget tilfredse eller tilfredse med personalet på de nordjyske hospitaler, herunder Aalborg Universitetshospital, Regionshospital Nordjylland og i Psykiatrien.

Dette er resultatet af en Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP), der har modtaget svar fra 36.841 nordjyske patienter om deres oplevelser med hospitalsvæsenet.

– Den tårnhøje patienttilfredshed skyldes jo først og fremmest et ansvarsbevidst og hårdtarbejdende personale, siger Lina Hundebøll Jespersen (V), udvalgsformand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland til TV2 Nord.
Rapporten kommer midt i det, flere kalder en historisk udfordrende tid for personalet, der løber stærkere end nogensinde.

84% af patienterne har været meget tilfredse med deres behandling, hvilket er glædeligt.
– På trods af udfordringerne i sundhedsvæsenet, som også er tårnhøje, beviser de her målinger, at vi har nogle hospitaler, der på mange parametre klarer sig rigtig godt.
Stadig plads til forbedringer

Udvalgsformanden påpeger forbedringspunkter i årets undersøgelse, herunder at mange patienter mener at de ikke involveres i beslutninger om egen sygdom og ikke får tilstrækkelig information på hospitalet.

Dette kan med fordel arbejdes på, for at forberede resultaterne.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Tv2Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt