MinByAalborg.dk

Antallet af nordjyder over 65 år i arbejde er fordoblet i de sidste 20 år

17 marts, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Nordjyderne arbejder som aldrig før. I dag arbejder dobbelt så mange over 65 år sammenlignet med for 20 år siden.
Info:

I 2010 var der knap 6.000 nordjyder over 65 år, der var i job. I dag er det mere end 12.000 seniorer, som arbejder, efter de runder de 65 år. Udviklingen er massiv og vidner om, at synet på pensionstidspunktet og arbejdslivet har ændret sig monumentalt på få år. Det viser nye tal for pensionsbranchen.

– Der er sket en mindre revolution på vores arbejdsmarked, hvor de erfarne medarbejdere i så massivt omfang fortsætter i jobbet, og det er svært at overvurdere betydningen af, hvor vigtige seniorerne har været for at kunne håndtere manglen på medarbejdere de senere år, siger analysechef i brancheforeningen Forsikring & Pension, Andreas Østergaard Nielsen.

Han peger på, at selv om manglen på medarbejdere er udbredt både i virksomhederne og den offentlige sektor, ville problemerne havde været langt mere alvorlige, hvis ikke seniorerne så talstærkt fortsatte i jobbet.

– Det er jo en vild udvikling, at inden for relativt få år er så mange flere over 65 år, der er i job. Det er selvfølgelig udtryk for, at politikerne har gennemført reformer af fx efterlønnen og forhøjelse af pensionsalderen. Men udviklingen har kun været mulig, fordi der samtidig er sket et monumentalt skifte i vores syn på arbejdslivet – og på, hvornår man kan og skal gå på pension, siger Andreas Østergaard Nielsen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt