Aalborg Kommune får bekymrende henvendelser om børn, der har det dårligt

17 marts, 2023 | 09:00
Antallet af underretninger om børn, der ikke har det så godt, stiger fortsat i Aalborg Kommune.
Kilde: Billedarkiv

I 2022 var der 5880 henvendelser, hvor der året før var 5405, og det er bekymrende ifølge rådmand Nuuradiin Hussein (S)¨, der mener, at det er et tegn på, at der er noget, de ikke lykkes med. Han har netop fremlagt nye tal for job- og velfærdsudvalget.

Det er ifølge ham ikke kun tallet af henvendelser, som er vokset, det gør udgifterne til de tiltag, som skal hjælpe børnene også:
”Stigningen hænger sammen med den mistrivsel, der også ses blandt børn og unge på landsplan. Der er mange, der har ondt i sjælen, mange der er i dårlig trivsel og mange flere børn med diagnoser, der ekskluderes fra fællesskabet. Og derfor mener jeg, at den stigning, vi ser, er en konsekvens af, at der er flere og flere børn, der trives dårligt i vores skoler” forklarer han til Nordjyske.

Corona har forværret situationen
Mange børn har været afskåret fra deres fællesskaber, som normalt plejer at hjælpe og støtte dem, under Corona, hvilket naturligvis har forværret situationen. Der var samtidig også en del familier, som fik større sociale problemer af at gå hjemme.

Nuuradiin Hussein mener derfor, at de bliver nødt til at gøre tingene på en anden måde, end de plejer.
Et af de områder, der bør styrkes er ifølge ham fritidspædagogik og fællesskabsdannelse. Aalborg Kommune har også haft fokus på at forebygge og sætte ind lidt tidligere, så barnet ikke ender ,ed at skulle anbringes udenfor hjemmet.

Det har både menneskelige omkostninger såvel som økonomiske. I 2019 havde de omkring 2180 foranstaltninger i gang, og tallet var steget til 3000 i 2020. Det betyder derfor også, at der på det her område er en budgetoverskridelse på 52 mio. kroner.

Derfor frygter Nuuradiin Hussein, at det bliver vanskeligt at finde de manglende penge, da Aalborg Kommune i forvejen er presset på økonomien. Derfor skal hjælpen formentligt findes ved besparelser.

”Vores vigtigste opgave er naturligvis at tage hånd om børnene på en god og forsvarlig måde. Men da KL indgik den ny aftale med regeringen, blev der desværre ikke tilført ressourcer til området, selvom det er et landsdækkende problem”, påpeger Nuuradiin Hussein til nordjyske og fortsætter:
”Men det er også derfor, at vi som kommune gør, hvad vi kan for at vende udviklingen. Blandt andet ved at tilføre flere penge til foranstaltnings-området og ansætte flere socialrådgivere”, forklarer han.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder