MinByAalborg.dk

Risiko for oversvømmelser: Disse åer er i farezonen

16 marts, 2023 | 12:28
- Af Redaktion
Regnvejr i løbet af dagen får DMI til at varsle oversvømmelser i flere åer
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Det næste døgn kan der opstå oversvømmelser i flere nordjyske åer.

Det fortæller vagthavende meteorolog Marielle Fournier fra Danmarks Meteorologiske Institut til Nordjyske.
Der er blandt andet tale om Uggerby Å, Elling Å og Ryå.

Oversvømmelserne skyldes blandt andet sidste uges 20 til 40 centimeter sne, som er smeltet, og den seneste regn, der er faldet. Tilsammen frigav det cirka 40 til 60 millimeter vand.

Og nu er et nyt regnvejr på vej.

– Vandstanden i åerne har på det seneste stået forholdsvis højt. Først med den megen regn i januar, og senest fordi vi i sidste uge havde et snevejr, der blev afløst af regn mandag og dermed masser af smeltevand først i denne uge. Når vi så kan se, at der indenfor de kommende 24 timer kommer et langsomt passerende regnvejr, der kan give mellem 20 og 30 millimeter vand, så kan det få vandstanden i åerne til at stige yderligere og betyde lokale oversvømmelser, forklarer Marielle Fournier til Nordjyske.

Udover regn kan der komme lidt slud og tøsne.

– Men det vil gå over i regn igen. Som prognoserne ser ud, så er der altså udsigt til en del regn, som får vandstanden i åerne til at stige igen, siger Marielle Fournier til Nordjyske.

Der vil også være en jævn til hård vind, som dog ikke vil få væsentlig indflydelse på vandstanden i åerne, oplyser Marielle Fournier til Nordjyske.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt