MinByAalborg.dk

Køn i Sproget – Soloudstilling i Kunsthal Nord

16 marts, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Kunsthal Nord præsenterer en ny soloudstilling af Marie Thams med fokus på, hvordan sprog og kønnede rollebetegnelser spiller ind på fordelingen af magt i samfundet.
Info:
Kunsthal Nord

Billedkunstner Marie Thams kommer til Kunsthal Nord med en soloudstilling.

”Gennem film, skulptur, lyd og objekt undersøger Thams forholdet mellem sprogbrug og måden, hvorpå køn og identitet opfattes i samtiden, med særligt fokus på, hvordan sproget og kønnede rollebetegnelser spiller ind på fordelingen af magt i samfundet,” skriver Kunsthal Nord i en pressemeddelelse.

Udstillingen sker som led i et større projekt initieret og udviklet af Marie Thams og Rebekka Elisabeth Anker-Møller. Det rejsende projekt person – i bevægelse, som projektet hedder, inviterer publikum ind til at bearbejde sprogets magt.

”I værket undersøger Thams betegnelsen ”forperson” versus ”formand” og tager fat på, hvordan det kønnede ord føjer sig ind i en sproglig tradition, der er med til at fastholde begrænsende forestillinger om køn og rollefordeling,” skriver Kunsthal Nord i en pressemeddelse.

Med historien som referenceramme og med sprog som sit instrument undersøger Thams muligheden for at danne nye og betydningsfulde ord. Samtidig trækker hun en rød tråd gennem centrale begivenheder i ligestillingshistorien.

Under soloudstillingen i Kunsthal Nord vises særligt filmværket om sprogets kønnethed og andre relaterede værker.

Ferniseringen af udstillingen sker den 31. marts kl. 16-18. Den 15. april er der en særlig performativ samtale fra 14-16 som en del af udstillingen. Udstillingen er tilgængelig fra den 31. marts til 6 maj 2023 i Kunsthal Nord.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Kunsthal Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt