Indsat døde i fængselscelle: Her er dommen

16 marts, 2023 | 16:30
Den afdødes familie vil forsøge at få sagen for Højesteret, da landsretten fastslår at de ikke skal have erstatning
Retten Aalborg
Foto: MinByAalborg

Kriminalforsorgen blev torsdag frifundet for erstatningsansvar i forbindelse med en sag i 2017, hvor en 40-årig mand afgik ved døden i sin celle i Kragskovhede Fængsel. Det skriver Nordjyske.

Da Byretten i Aalborg sidste år dømte sagen, lagde de vægt på, at personalet ikke gjorde nok for at redde den indsattes liv, efter han havde taget en overdosis af metadonpiller.

En medindsat gjorde opmærksom på, at den 40-årige havde slugt mange piller, men fængselspersonalet valgte at anbringe ham i en celle i stedet for at søge lægehjælp. Få timer senere blev den 40-årige fundet livløs, fremgik det af dommen i 2022.

Dommen indebar, at kriminalforsorgen skulle betale erstatning til de pårørende. Beløbet lød på sammenlagt en million kroner inklusive sagsomkostninger.

Anker til Højesteret
Men torsdag nåede Vester Landsret altså frem til en frifindelse af Kriminalforsorgen.

Den afdødes familie gør nu et forøg på at få sagen for Højesteret, oplyser de pårørendes advokat, Tobias Stadarfeld Jensen, til Nordjyske.

– Vi går videre med sagen, om nødvendigt helt til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, siger advokat Tobias Stadarfeld Jensen til Nordjyske.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder