Opråb fra fødende kvinde på Aalborg Universitetshospital skaber debat om forholdene på fødeafdelingen

15 marts, 2023 | 14:00
Efter at en kvinde har delt sin oplevelse på Facebook om de dårlige forhold på barselsgangen på Aalborg Universitetshospital, har organisationen bag et høringssvar til Region Nordjylland brugt hendes og andre kvinders historier til at pege på behovet for forbedringer på fødeafdelingerne i regionen.
Christian Bowen

En ny debat om fødeafdelingerne på Aalborg Universitetshospital er blevet rejst efter, at en fødende kvinde, Kathrine Skovsgaard, skrev et opråb på Facebook om forholdene på afdeling B11, der tager sig af fødende kvinder i tilfælde af kompliceret fødsel.

Efter hendes opslag på Facebook modtog hun masser af støtte og lignende oplevelser fra andre kvinder, som også havde født på afdelingen. Deres historier blev senere brugt i et høringssvar fra organisationen, som afventer politisk godkendelse fra Region Nordjylland om en ny fødselsplan.

Kathrine Skovsgaard delte sin oplevelse på Facebook, hvor hun beskrev, hvordan hun efter en lang og opslidende fødsel endte med akut kejsersnit. Men det var forholdene på barselsgangen, der fik hende til at råbe op.

Kathrine var indlagt i fem dage efter fødslen, og hun oplevede manglende hjælp fra personalet, som havde svært ved at følge med. Derudover fik hun ikke lov til at have sin mand på stuen, og hun blev placeret på en flersengsstue sammen med andre nybagte familier, hvilket skabte stress, larm og uro.

Aalborg Universitetshospital har siden udtalt, at de tager kritikken alvorligt og er i gang med at gennemgå forholdene på afdelingen. Organisationen bag høringssvaret har også understreget vigtigheden af at forbedre forholdene på fødeafdelingerne i regionen.

Dette opråb fra Kathrine Skovsgaard og det efterfølgende høringssvar understreger behovet for at forbedre forholdene for fødende kvinder i Danmark og sikre, at de får den bedst mulige behandling og støtte under fødslen og i tiden efter.

Del |

Kilde: Nyhedsbrev fra foreningen Forældre og Fødsel
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder