Medicinalvirksomhed udvider fabrik

14 marts, 2023 | 14:00
Orifarm udvider i Hobro og giver flere arbejdspladser til bl.a. faguddannede fra Aalborg Universitet
Orifarm

Medicinalvirksomheden Orifarm bygger nyt laboratorium på Apotekerstien i Hobro. Det er et af flere nye tiltag, som ventes at tilføre flere nye arbejdspladser til byen, skriver Orifarm i en pressemeddelelse.

Orifarm er blandt de største parallelimportørerer af medicin i Europa. De overtog fabrikken på Apotekerstien i 2021 i forbindelse med opkøbet af omtrent 100 medicinalprodukter fra Takeda.

Nu etableres et nyt laboratorium til udvikling af produkter. Samtidig har Orifarm opkøbt et stykke jord i det nordlige Hobro til fremtidige udvidelser, oplyses det.

Udvidelsen forventes at give flere arbejdspladser til Hobro. I de senere år er antallet af medarbejdere steget fra cirka 50 til 80 ansatte. Dette giver nye muligheder for faguddannede fra bl.a. Aalborg Universitet.

”I takt med flere funktioner og kvadratmeter får vi brug for en lang række faguddannede medarbejdere for at kunne efterleve de høje krav, der er i lægemiddelproduktion,” udtaler Mikkel Malmgaard Clausen, head of site hos Orifarm.

”Vi kigger eksempelvis mod højtuddannede specialister fra bl.a. Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. Endvidere tiltrækker vi kandidater med specialiseret pharma-baggrund fra øvrige geografiske områder,” siger Mikkel Malmgaard-Clausen.

Fabrikken inspiceres bl.a. af Lægemiddelstyrelsen hvert andet år. I sidste uge gennemførte fabrikken en inspektion, og resultatet var ifølge Orifarm enestående flot.

”De flotte resultater opnår vi kun med dygtige medarbejdere. Og dem vil vi uden tvivl få brug for flere af i takt med fremtidige udvidelser,” siger Mikkel Malmgaard-Clausen.

Del |

Kilde: Nordjyske.dk
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder