MinByAalborg.dk

Fremtidens kollega: Rapport identificerer trends for fremtiden

12 marts, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
I en ny rapport har Instituttet for Fremtidsforskning identificeret 38 trends for fremtiden inden for Human Resources og organisationskultur. Rapportens formål er at gøre organisationer bedre i stand til at udforme strategier og innovere deres HR-services til gavn for virksomheden og samfundet som helhed.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Gennem interviews med CEO’s og HR-chefer har Instituttet for Fremtidsforskning identificeret over 80 forskellige udfordringer inden for HR. Disse vedrører primært vidensarbejdere og i en organisatorisk kontekst – men er også relevante for for andre erhverv.

Ved at triangulere de identificerede udfordringer med vores globale megatrends har vi hermed fornøjelsen af at præsentere en ny rapport med 38 strategiske HR-trends, der former organisationer frem mod 2030.

Covid 19-pandemien gav ledere, HR-afdelinger og medarbejdere en generalprøve på, hvad der venter fremtiden for ansatte og organisationer.
Det var som om, vi alle deltog i et globalt arbejdseksperiment. Det ændrede vores verdenssyn og fornyede medarbejdernes forventninger til, hvordan, hvor og hvorfor vi arbejder – en transformativ rejse.

Her på bagkanten af pandemien står ledere inden for HR-området over for ansvaret for at hjælpe, vejlede og guide deres virksomheder ind i en ukendt fremtid efter pandemien.

HR får endelig overdraget faklen og får en gylden mulighed for at træde frem og tage ansvaret for at transformere og fremtidssikre organisationer, arbejdsmetoder, ledelses- og arbejdspladsmodeller og vores deraf følgende virksomhedskultur.
I denne rapport forsøger vi at sætte skarp på hvilke trends der komme til at forme fremtidens organisationer.
Nedenfor findes et kort udpluk af trends:

TREND #1 Fra Ghost writer to ghost worker
I fremtiden vil andre lave dit arbejde for dig uden din arbejdsplads ved det! Spøgelses arbejdere er underleverandører der opfylder dine kontraktforpligtelser over for kolleger og arbejdsgiver. I fremtiden ved virksomheder ikke hvem der udfører arbejdet. Derfor ansætter de færre medarbejdere som forpligter sig til bestemte arbejdsleverancer med en hær at spøgelsesmedarbejdere.
I fremtiden har virksomheder ikke kun en workforce men derimod en ’ghost force’.
Hvis andre ikke udfører størstedelen af dit arbejde for dig, så kan et værktøj indenfor kunstig intelligens måske klare det?

TREND #2 Robot-kollega
I fremtiden vil robotteknologier og kunstig intelligens bliver allestedsnærværende på vores arbejdspladser. Vl AI-værktøjer som f.eks. ChatGPT være i stand til at forbedre administration, analyse og ‘videns arbejde’ i samme målestok som fabrikkerne gjorde tilbage i begyndelsen af industrialiseringen med deres masseproduktion?

TREND #3 Automatiseret ledelse
I fremtiden kommer skal vi lære at leve med mere intelligent monitorering på arbejdspladsen der via algoritmer forebygger indenfor både sundhed, trivsel og samarbejde i form af automatiserede forbedringstiltag. Lederen erstattes med en algoritme der både drive kulturen, menneskene og forretningen fremad.

TREND #4 Flydende forventninger til arbejdets rolle og betydning
I fremtiden vil vores forventninger til arbejde være præget af egne forventninger til forbrug. Arbejdet skal være friktionsløst og gør mig til at bedre menneske. I fremtiden kan mennesker ikke forstå, hvorfor skal det være svære at blive ansat i en virksomhed end det er at oprette et abonnement hos Netflix? Og hvorfor de ikke kan vælge deres egne arbejdsopgaver som passer til netop deres præferencer?

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt