Det skal være lettere at prøve nye fritidsinteresser i foreningerne!

12 marts, 2023 | 14:00
Sundheds og Kulturvalget vil gerne styrke trivslen, fællesskabet og den fysiske aktivitet blandt studerende i Aalborg. Derfor skal nye fritidsinteresser i foreningerne gøres lettere tilgængelige.
Markus Spiske - Unsplash

Den seneste sundhedsprofil fra 2021 fortæller, at næsten hver tredje unge kvinde og mere end hver fjerde mand vurderer, at de har et dårligt mentalt helbred, og det gælder desværre også blandt de studerende i Aalborg. Derfor har Sundheds- og Kulturudvalget nu valgt at stimulere de unges indgang til foreningslivet.
Derfor skal nye fritidsinteresser med vennerne være med til at få smilet frem og kroppen i gang hos Aalborgs studerende.

Meningsfyldte fællesskaber styrker trivslen hos unge, men foreningslivet er svært at passe, når man er under uddannelse. Samtidig er foreningslivet sjældent rettet mod nybegyndere, når man er studerende, og man har måske heller intet netværk i byen, da man måske lige er flyttet til, for at studere. Dette vil Sundheds- og Kulturudvalget gøre noget ved.

Sundheds- og Kulturudvalget har for nyligt bestemt at der på dette område skal bruges 550.000 kroner om året.

Aalborg Try Out samarbejder i år godt med uddannelsesinstitutionerne, både når det gælder videreformidling, men også når Sundheds- og Kulturudvalget tilpasser sig ønsker fra de studerende. Den indsats er en god mulighed for at finde ud af, hvor man føler sig modtaget og tilpas.

Del |

Kilde: Aalborg kommune
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder