Nordjysk teater lukningstruet: I store økonomiske problemer

11 marts, 2023 | 12:00
Vendsyssel Teater har brug for økonomisk støtte fra Hjørring Kommune, hvis det ikke skal koste teatret eksistensen.
Erik Mclean - Unsplash

Vendsyssel Teater lider på pengekassen. Derfor søger de nu om økonomisk hjælp hos Hjørring Kommune. Ifølge Nordjyske drejer det sig om et beløb på knap fire millioner kroner. Lykkes det ikke, kan det koste teatret eksistensen.

Tilskuere vender ikke tilbage

I 2017 kunne Vendsyssel Teater tage en 180 millioner kroner ny teaterbygning i brug. I starten var det en succes. Besøgstallene var gode og produktionerne blev anerkendt og vandt priser.

I forbindelse med corona-pandemien klarede teatret sig også igennem ved hjælp fra hjælpepakker og holdt en sund økonomi.

Men efter nedlukningen er besøgstallet ikke vendt tilbage.

Nordjyske oplyser, at i regnskabsåret 2018/2019 var der således 28.818 billetkøbere til Vendsyssel Teaters forestillinger – mens tallet ved udgangen af 2022 lød på 16.270 teatergængere.

– Desværre er vores publikumstal langt fra tilbage på niveauet fra før nedlukningerne. Og vores mulighed for at reagere på vores omkostningsniveau – især på egenproduktioner af forestillingerne – har en tidshorisont, der rækker helt ind i 2024, siger Henrik Jørgensen, bestyrelsesformand for Vendsyssel Teater, til Nordjyske.

Bestyrelsen skal stå for handlingsplan

Bestyrelsen har lavet en handlingsplan, der forhåbentlig kan rede teatret eksistensen. Men teatret er afhængig af en række kontrakter, og det er derfor, der er søgt om en ekstraordinær støtte fra kommunen på knap fire millioner kroner.

Vendsyssel Teater er i gang med at finde en ny direktør, der kan lede teatret i den rigtige retning. Det sker, da den nuværende direktør har været sygemeldt i en længere periode med en alvorlig kræftsygdom. For nu er det derfor bestyrelsen, der sidder ved roret.

Del |

Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder