MinByAalborg.dk

Over 90 mio. kr bliver afsat til beskæftigelsesinitiativer som følge af en ny aftale.

10 marts, 2023 | 18:00
- Af Redaktion
En indgået politisk aftale frigiver midler til sociale, sundhedsmæssige og arbejdsmarkedsforanstaltninger. Herunder initiativer til at hjælpe udsatte personer, på kanten af arbejdsmarkedet.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Fredag indgik regeringen samt SF, DF, LA, Konservative, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet en aftale om SSA-reserven. Aftalen inkluderer initiativer til en værdi af 947,7 mio. kr. over de næste tre år, fordelt på social-, ældre-, sundheds-, beskæftigelses-, undervisnings-, ligestillings- og kulturområdet.

Aftalepartierne er enige om at afsætte 91,7 mio. kr. til en række beskæftigelsesinitiativer. En del af pengene, ca. 40 mio. kr., vil gå til at fortsætte IPS-indsatsen, som sigter mod at hjælpe personer med alvorlig psykisk sygdom ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Der er også afsat ca. 40 mio. kr. til High:five-projektet, der tilbyder ekstra støtte til unge i risiko for kriminalitet.

Aftalepartierne har afsat midler til Projekt Joballiancen gennem organisationen Ligeværd, som hjælper unge og voksne med psykiske lidelser, funktionsnedsættelser eller andre sociale udfordringer med at finde beskæftigelse eller uddannelse.

Endelig er der, til gennemførelse af handicappolitiske topmøder, afsat 2,5 mio.

– Jeg er glad for, at vi i fællesskab har lavet en balanceret aftale for, hvordan midlerne fra SSA-reserven skal fordeles. Vi er nået i mål med at prioritere IPS-indsats for personer med alvorlig psykisk sygdom, og vi viderefører støtten til projektet High:five, der hjælper kriminalitetstruede unge, som har brug for ekstra støtte. Det er begge vigtige initiativer, der allerede har vist, at de kan være et godt skridt på vejen til at få flere i beskæftigelse eller uddannelse.
Sådan siger Beskæftligelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen, til Ritzau.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Beskæftigelsesministeriet via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt