MinByAalborg.dk

Døde fugle i Østre Anlæg vækker undren

9 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
33 sager med døde eller syge fugle er meldt til Fødevarestyrelsen i Aalborg de seneste uger.
Info:
Aaron Vansieleghem - Unsplash

Ved besøg i Østre Anlæg har man i den seneste tid kunnet observere usædvanligt mange døde eller syge fugle af forskellig art. Besøgende i parken finder antallet så usædvanligt, at de ikke tror på en naturlig død blandt fuglene, men mistænker, at det kan skyldes fugleinfluenza eller gift.

Med en stigning på 1100 % i antallet af anmeldelser til Fødevarestyrelsen i Aalborg af syge eller døde fugle fra 3 i februar sidste år til 33 i februar i år, er der også grund til bekymring. I eller omkring parken er der de seneste 11 dage endda nødaflivet en syg fugl om dagen af Falck eller Dyrenes Beskyttelses dyrereddere.
Når man som borger finder døde fugle, kan man melde det til myndighederne på Fødevarestyrelsens fugleinfluenza-app. De sender folk fra bl.a. Dyrenes Beskyttelse ud for at tjekke dyrene for fugleinfluenza.

Yvonne Johansen, som er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse udtaler til Nordjyske: ”Vi har haft usædvanligt mange henvendelser til vagtcentralen om syge fugle i Aalborg siden årsskiftet. Særligt i området omkring Østre Anlæg.”

Fødevarestyrelsen leder stadig efter årsagen, og ifølge deres eget fugleinfluenzaberedskab er alle årets tre konstaterede tilfælde af fugleinfluenza, H5N1, i Nørresundby. De døde fugle i Østre Anlæg er nu sendt til analyse hos Fødevarestyrelsen for at klarlægge dødsårsagen.

Klaus Godiksen, der er skytte for Park og Natur i Aalborg Kommune og er ansvarlig for at aflive syge fugle i kommunen, har ikke hørt om noget usædvanligt i Østre Anlæg, men kun om en enkelt død måge. Han bliver dog heller ikke nødvendigvis informeret om døde eller syge fugle, når det er meldt til Fødevarestyrelsen eller Dyrenes Beskyttelse.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt