MinByAalborg.dk

Disse bilister køber stadig flest dieselbiler – men snart sker der et stort ryk

8 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Ifølge administrerende direktør for De Danske Bilimportører kommer vi til at se en positiv udvikling i den grønne omstilling af varebiler
Info:
De Danske Bilimportører via Ritzau

Selvom hybrid-drevne varebiler udgør en stadig større del af markedet, er der stadig flest nye varebiler, som kører på diesel. Det skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse via Ritzau.

Ifølge tal fra Bilstatistik.dk fordoblede opladelige varebiler næsten deres markedsandel fra 3 procent i 2021 til 5,3 procent i 2022. Dieseldrevne varebiler gik derimod fra at udgøre 90,2 procent af markedsandelen i 2021 til at udgøre 86 procent i 2022.

Ifølge administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, vil denne udvikling fortsætte de næste år.

– Varebilerne har været efter personbilerne i elektrificeringen, men inden for de kommende år kommer vi til at se et ryk med markant vækst i andelen af opladelige varebiler. Vejtransporten er central del af distributionen af varer i EU, så det er selvfølgelig rigtig positivt, at der også sker en udvikling i den grønne omstilling af varebilerne,

Derudover har varebiler med hybrid også haft en positiv udvikling i 2022. Registreringerne i løbet af året er steget med 23,9 procent og udgør derfor en andel på 2,5 procent af markedet for varebiler.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: De Danske Bilimportører via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt