MinByAalborg.dk

Kvindernes Internationale Kampdag fejres i Aalborg med taler, musik og kage

7 marts, 2023 | 18:00
- Af Redaktion
Fagbevægelsens Hovedorganisation Nordjylland og kvindesagsforkæmpere i Nordjylland står bag en fejring af Kvindernes Internationale Kampdag på Nytorv i Aalborg, hvor der vil være taler, musik, gratis kage og salg af strikketøj til fordel for Amnesty's arbejde for kvinders rettigheder.
Kvinders internationale kampdag
Info:
Kvinders internationale kampdag
Foto: FH Nordjyllands Facebookside

Kvindernes kampdag er en international begivenhed, der afholdes hvert år den 8. marts. Dagen fejres for at sætte fokus på kvinders rettigheder og ligestilling i samfundet. Oprindeligt blev dagen stiftet som en protest mod de dårlige arbejdsforhold, som kvindelige fabriksarbejdere oplevede i USA i starten af 1900-tallet.
Siden da har kvindernes kampdag udviklet sig til en global begivenhed, hvor man markerer kvinders rettigheder, ligestilling og kampen for at opnå dem. Dagen bruges også til at sætte fokus på de udfordringer, som kvinder stadig står overfor i dagens samfund, herunder ulighed i løn, vold mod kvinder og diskrimination.
Over hele verden afholdes der arrangementer og demonstrationer på kvindernes kampdag, hvor mennesker samles for at vise deres støtte til kvinders rettigheder og ligestilling.
Begivenheden er en påmindelse om, at kampen for ligestilling stadig er aktuel og at der stadig er meget arbejde, der skal gøres for at sikre kvinders rettigheder og ligestilling i samfundet.

I morgen d. 8. marts fejres således Kvindernes Internationale Kampdag, og også i Aalborg markeres denne dag med et arrangement på Nytorv, som er organiseret af Fagbevægelsens Hovedorganisation Nordjylland og andre nordjyske kvindesagsforkæmpere.

Arrangementet inkluderer taler, gratis kage og kaffe, og salg af strikketøj, hvor overskuddet vil gå til Amnesty’s arbejde for kvinders rettigheder på globalt plan.
Programmet for dagen starter kl. 16 og slutter kl. 17.30 og omfatter en velkomsttale ved formand for FH Nordjylland, Anna Kirsten Olesen, fællessang, poetry slam, tale af generalsekretær for Sex og Samfund Majbrit Berlau, musik og afsluttende fællessang og tak for i dag.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: MigogAalborg
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt