MinByAalborg.dk

Jordskælv, sult og krig: Gå for mennesker i nød

7 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
For 25. gang løber Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling af stablen. Det finder sted søndag den 12. marts, når tusindvis af indsamlere går på gaden med fokus på de mange kriser og katastrofer, der lige nu hærger verden.
Info:
Folkekirkens Nødhjælp

Afrikas Horn er ramt af den værste tørke i 40 år. I Ukraine er millioner af mennesker på flugt fra krigen, og i Tyrkiet og Syrien kæmper befolkningen for at overleve efter de voldsomme jordskælv.

Derfor går tusindvis af mennesker landet over på gaden søndag den 12. marts for at samle ind til mennesker i nød i verdens brændpunkter. Der er stadig ledige ruter i hele landet.

Det er 25. gang, at frivillige griber indsamlingsbøssen og samler ind til Folkekirkens Nødhjælps indsamling, hvor alle – store som små – kan være med.

”Vi håber, at rigtig mange vil være med til at gøre en forskel for mennesker i nød. Vi kan alle føle os meget magtesløse i disse tider, hvor klimaforandringer, jordskælv og ikke mindst krigen i Ukraine raser. Men den 12. marts har vi sammen mulighed for at handle og skabe forandring for vores medmennesker i verdens brændpunkter,”

siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Indsamlingen har i år derfor fokus på tre højaktuelle kriser.

På Afrikas Horn dør et menneske af sult hvert 48. sekund, og her hjælper Folkekirkens Nødhjælp med både akutte og langsigtede løsninger, så familier står stærkere over for den ekstreme tørke. Det er blandt andet ved at give klimastærke frø, så høsten ikke går tabt.

I Ukraine hjælper Folkekirkens Nødhjælp i flygtningecentre og støtter værtsfamilier, der huser mennesker på flugt. Desuden hjælper organisationen med generatorer og varmeforsyning, minerydning og juridisk hjælp til ofre for at kunne dokumentere krigsforbrydelser. Arbejdet i Ukraine handler både om den akutte hjælp og de mere langsigtede indsatser.

I det nordlige Syrien uddeler Folkekirkens Nødhjælp akutte forsyninger som mad, rent vand, tæpper og hygiejneprodukter til mennesker, der har mistet alt i jordskælvet. Det er svært at få nødhjælp ind i de ramte områder, men Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med lokale organisationer, der i forvejen arbejder i det nordlige Syrien og derfor kunne rykke hurtigt ud.

”I Folkekirkens Nødhjælp arbejder vi der, hvor nøden er størst. Vi er vant til at håndtere mange kriser på samme tid. Det har vi også valgt at afspejle i årets indsamling, fordi millioner af mennesker har brug for hjælp, og det er uanset om de bor i Etiopien, Ukraine eller Syrien,”

siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

En indsamler samler i gennemsnit 1000 kroner ind på en rute. De penge kan blandt andet blive til en nødhjælpspakke med mad og hygiejneartikler til en familie i Ukraine i to uger og til kontant nødhjælp til en familie i Etiopien, der lider under sultkatastrofen. ”En indsamlingsrute tager cirka 2-3 timer, og mere skal der ikke til for at gøre en konkret forskel for familier i verdens brændpunkter. Samtidig er det en dag, hvor man også selv får meget tilbage. Det er en dag med masser af smil og gavmildhed rundt omkring i opgange og på villaveje landet over,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Læs mere og tilmeld dig som indsamler på nødhjælp.dk

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Folkekirkens Nødhjælp Via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt