Vinterligt vejr på vej til Danmark

6 marts, 2023 | 11:00
Efter en periode med lunt forårsvejr, står Danmark overfor en koldfront, som vil føre til lavere temperaturer og vinterligt vejr med risiko for sne. Enkelte snebyger kan forventes i weekenden, og prognoserne viser, at der er mulighed for et udbredt snefald til det meste af landet næste uge. Årsagen til det koldere vejr er en opvarmning af stratosfæren, der svækker jetstrømmen og tillader kold luft fra nord at nå Danmark.
Nordjylland er dækket i sne
Foto: Billedarkiv

Der er udsigt til et markant vejrskifte i Danmark efter en relativt lunt og stabilt forårsvejr.

Koldere luft bevæger sig ned over landet fra weekenden, og der forventes også nedbør af vinterligt karakter.

Først på dagen lidt eller nogen sol, med mulighed for enkelte snebyger. Ud på eftermiddagen mest skyet vejr. Temp. mellem frysepunktet og 4 graders varme, og svag til jævn vind fra nord og nordøst. I aften og i nat mest skyet og udbredt sne.
Vinden tiltager til mellem jævn og hård fra omkring øst, med kraftigere vindstød, som sidst på natten kan være af stormstyrke. Temp. omkring frysepunktet og 2 graders frost.

Prognoserne viser, at Danmark kan forvente et udbredt snefald på over 10 cm. Årsagen til det koldere vejr er en opvarmning af stratosfæren, der medfører en svækkelse af jetstrømmen og gør det muligt for kold luft fra nord at finde vej ned til Danmark.

Del |

Kilde: Tv2Nord, DMI
Relaterede nyheder

Mest læste nyheder

Seneste nyheder