MinByAalborg.dk

Snød Ikeas selvbetjening for omkring 14.000 kroner

6 marts, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Snyd med selvbetjening kostede en 42-årig mand 30 dages betinget fængsel
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Trods en 42-årig mand nærmest besøgte Ikea dagligt i december 2021, var han ikke den slags trofaste kunde, som møbelgiganten IKEA ønsker.

Hver gang han handlede og skulle betale for sine varer, betalte han i selvbetjeningskasserne og snød sig til en samlet rabat på omkring 14.000 kroner.

Rabatten var ulovlig og kostede ham onsdag 30 dages betinget fængsel for tyveri og bedrageri.

Snød på flere måder
Hans strategi var at bytte rundt på stregkoderne, så stregkoderne fra de billige varer blev sat på de dyre. F.eks. ved hyldeknægte og dækkeservietter, havde han taget stregkoderne fra og sat dem på andre og dyrere varer. Dermed kunne han nøjes med at betale 190 kr. i stedet for 1.174 kr., som var den oprigtige pris.
En anden måde han snød på var, at han først købte og betalte fuld pris for en vare. Efterfølgende tog han varen med ud, og gik ind i IKEA igen, hvor han fandt samme vare. Ved kassen viste han så bonnen på den første vare og bildte ekspedienten ind, at han allerede havde betalt for den, så han altså fik to varer, men kun betalte for en.

Det blev dog ikke ved, da IKEA d. 28. december opdagede snyderiet, da han var i færd med at betale ved selvbetjeningskassen.
I retten erkendte den 42-årige mand størstedelen af forholdene, og forklarede at han havde økonomiske problemer.
Han valgte at modtage dommen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt